DISTRIBUIȚI
sursa foto gradina.acasa.ro

Bautura aceea neagra si frumos parfumata, nu este doar gustoasa si energizanta, ci mai are si alte beneficii.

Cafeaua, caci despre ea vorbim, poate avea numeroase alte intrebuintari utile si naturale, eficiente pentru corpul tau si nu numai. Nu, nu ma refer la cafeaua propriu-zisa, ci mai degraba la ce lasa aceasta in urma ei si anume: zatul de cafea.

Gata, fara alte pacaleli, despre zatul de cafea vreau sa-ti vorbesc, serios. Uite, iti spun chiar acum cele 5 moduri in care poti folosi eficient zatul de cafea. Esti pe faza? Incepem:

In primul rand, daca vrei sa scapi de celulita, dupa ce bei licoarea energizanta de dimineata, ia zatul de cafea ramas si combina-l cu doua lingurite de ulei de masline. Apoi aplica acest amestec pe zonele cu probleme, lasa-l sa-si faca treaba vreo 20 de minute asa, dupa care clatesti si gata.

Daca esti bruneta, poti folosi zatul de cafea si pentru a te spala pe par cu el. Metoda este simpla: amesteci zatul de cafea cu zeama de lamaie si apoi te speli pe cap cu aceasta compozitie, iar la final vei obtine o podoaba capilara bogata in volum si stralucitoare.

Bun, poate nu vrei sa incerci sa-ti pui zat de cafea in par, insa il poti folosi ca exfoliant pentru catifelarea pielii, zatul de cafea indepartand cu succes celulele moarte. Iar daca il amesteci cu uleiul de cocos si il aplici, poti scapa si de cearcane.

Iti amintesti ca la inceput am zis despre ce alte beneficii ar putea avea cafeaua, iar apoi am spus ca e o pacaleala si ca de fapt despre zatul de cafea vreau sa vorbim?
Ei bine, nu era chiar o pacaleala. Uite ca si cafeaua poate avea alte intrebuintari utile si naturale. O astfel de intrebuintare este rezistenta de a pastra culorile hainelor de culoare inchisa mai mult timp. Cum sa faci asta? Simplu: in apa in care speli, adaugi zat si cafea si gata, minunea se intampla.

Iar in final iti mai spun ca daca adaugi zatul de cafea in locurile unde exista insecte, poti scapa de ele usor si mai poti sa folosesti zatul si pe post de ingrasamant.

Vezi cat de util poate fi zatul de cafea? Pun pariu ca de acum nu-l mai arunci.

Sursa articol: www.csid.ro

Comentariii