DISTRIBUIȚI

De-a lungul timpului, multe s-au mai spus despre celulita si chiar a creat si multiple controverse in randul specialistilor.
In timp ce unii afirmau ca celulita este efectul unui surplus de greutate, altii sustineau ca, de fapt, ea este cauzata in urma sedentarismului si a unor dezechilibre hormonale.


Ce ar trebui sa stim despre celulita

Haideti sa aflam ce este adevar si ce este minciuna cand vine vorba despre celulita si astfel sa putem actiona corespunzator in eliminarea ei.


Adevar sau minciuna – despre celulita – prima teorie:

Baia fierbinte, expunerea indelungata la soare si fumatul, cauzeaza celulita.

Adevar!
Fumatul imbatraneste pielea inainte de vreme si incetineste schimburile intercelulare, intoxicand organismul.
A sta la plaja in exces pe timp de vara, face pielea sa se degradeze si sa se inmoaie, favorizand astfel aparitia celulitei si nici a sta picior peste picior nu este de bun augur, deoarece sangele nu poate circula cum trebuie si asa celulita se poate agrava.
In locul bailor fierbinti, alege dusuri alternative in timp ce masezi zonele cu probleme cu o manusa aspra ori o perie, iar uneori pune sare marina in cada in care faci baie, acest tip de sare avand proprietati de intarire ale tesuturilor.


Adevar sau minciuna – despre celulita – a doua teorie:

La orice varsta poti scapa de suparatoarea celulita.

Minciuna!
Daca zona in cauza este vascularizata si fibrozata, este foarte greu sa scapi de celulita. Cel mai bine raspunde la tratament celulita apoasa si cea recenta.


Adevar sau minciuna – despre celulita – a treia teorie:

Nu este indicat sa se manance intre mese.

Adevar!
Secretia de insulina se mareste la fiecare masa si astfel li se trimite celulelor adipoase, informatia sa stocheze. Si in cazul unei activitati fizice, abia dupa ce trece o ora dupa ce ai mancat, celulele sunt in stare sa elibereze grasimi. Orice gustare poate incepe procesul de acumulare si, prin urmare, nu trebuie sa se manance des intre mese, iar desertul trebuie consumat numai dupa felurile pricipale.


Adevar sau minciuna – despre celulita – a patra teorie:

Celulita se instaleaza, favorizata fiind de stres.

Adevar!
Stresul face ca mancatul sa fie mai frecvent si in cantitate mai mare decat de obicei si astfel celulele adipoase si stocarea grasimii isi fac prezenta.
Sportul sau metodele de relaxare pot ajuta in diminuarea stresului.

Minciuna!
Unele femei mananca mai putin ca de obicei si sunt hiperactive atunci cand sunt nervoase.


Adevar sau minciuna – despre celulita – a cincea teorie:

Aparitia celulitei este favorizata de abuzul de zahar si grasimi.

Adevar!
Celulele grase stocheaza mai usor lipidele si glucidele rapide, iar pentru destocare, exercitiul fizic constituie un ajutor. In cazul persoanelor sedentare, nu este deloc recomandat sa consume preparate cu grasimi multe sau zaharuri. Oricum, consumul acestora trebuie evitat de oricine, mai ales seara, cand activitatea aproape lipseste.

Comentariii