DISTRIBUIȚI

Fructul Kaki sau Persimmon este un fruct exotic, delicios, cu un gust inconfundabil, denumit şi „piersică japoneză”, asemănător că formă roşiei, iar că textura piersicii şi pepenelui galben.

Kaki, este un fruct originar din Japonia, nu foarte popular la noi, dar beneficiile consumului unui astfel de fruct sunt numeroase.

Acesta conține o cantitate mare de vitamine și minerale, iar specialiștii spun că fructul kaki luptă împotriva îmbătrânirii și este un „medicament” pentru inima și ficat.

Este un fruct de toamnă, care ajunge la maturitate în perioada septembrie-noiembrie şi conţine betacaroten, vitamina C, potasiu, carbohidraţi, calciu, magneziu şi multe zaharuri.
Are aspectul de roșie necoaptă, gust de pepene galben combinat cu piersică și se spune despre el că este un adevarat elixir al tineretii.

images_kaki1_620_460_90

Fructul kaki este energizant şi tonic, având un efect antioboseală:
Beneficiile fructului kaki: stimulează imunitatea:
Este astringent şi are capacitatea de a întări sistemul imunitar al organismului, deoarece are un nivel de vitamina C echivalent cu două-trei portocale, ceea ce duce la stimularea reacţiei naturale a organismului în lupta cu infecţiile tipice sezonului rece, precum răceala şi gripa.

kakifruct

Beneficiile fructului kaki: vedere mai bună:
Fructul kaki ajută în îmbunătățirea acuității vizuale prin conținutul său ridicat în vitamina A, vitamină utilă celulelor din retină pentru a interpreta mesajele luminoase.
Beneficiile fructului kaki: combate depresia:
Bogat în glucide de bună calitate, fructul kaki stimulează activitatea creierului și combate depresia.
Mai mult decât atât, acest fruct „luptă” împotriva ridurilor, acneelor și oferă luminozitate pielii. Consumul de kaki ajută la reglare tensiunii arteriale, combate diabetul și atenuează problemele ficatului

Fructul se culege toamna târziu şi se poate consumă proaspăt, uscat, sub formă de gem sau inclus în diverse salate şi preparate dulci.

Comentariii