DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai bune uleiuri pentru a trata si a combate anumite afectiuni, insa esential si in mentinerea sanatatii si tineretii tenului, este uleiul de nuca.

Acest ulei din miez de nuca face parte din categoria uleiurilor esentiale si este foarte benefic pentru obtinerea si mentinerea unui ten sanatos si frumos. Acest lucru este posibil, in primul rand, datorita modului de obtinere al acestui ulei si anume prin presarea la rece a miezului de nuca uscat, avand astfel un continut si mai ridicat de antioxidanti.

Datorita antioxidantilor si acidului elagic in care uleiul de nuca este bogat, toxinele din organism sunt eliminate cu usurinta si de asemenea si celelalte substante nocive pe care le avem in organism sunt cu acelasi succes distruse cu ajutorul acestui ulei.

Combaterea celulor cancerigene si stoparea multiplicarii acestora sunt cu succes intampinate de acidul egalic aflat in uleiul de nuca.

De asemenea, continutul de acizi grasi Omega3 si Omega6, recunoscuti ca acizi benefici impotriva artritei sau impotriva altor inflamatii ce provoaca dureri, se regasesc in compozitia acestui ulei.

Hidratarea tenului se poate efectua in profunzime datorita complexului vitaminei B ce asigura sanatatea corespunzatoare a tenului.

In uleiul de nuca se mai gasesc fitonutrienti ca: magneziul, calciul, fosforul, seleniul, zincul si fierul ce impreuna contribuie la echilibrarea si reglarea hormonilor.

Deoarece este bogat in grasimi monosaturate ce sustin elasticitatea arterelor si lasa sangele sa circule cum trebuie, uleiul de nuca ajuta mult la imbunatatirea circulatiei sangvine.

Datorita prezentei acidului gras Omega3, aici fiind intalnit sub forma de acid alfa-linoleic ce reduce riscul de afectiuni cardiace, cu ajutorul consumului de ulei de nuca, lupta impotriva posibilelor boli cardiace este un succes.

In ceea ce priveste ridurile de expresie, sau cele ce apar odata cu varsta, datorita antioxidantului, acestea se pot vizibil reduce tot cu ajutorul uleiului de nuca; insa nu doar atat. Folosirea acestui ulei, timp de trei luni, masand scalpul de doua ori pe saptamana, este benefic si eficient chiar si impotriva caderii parului, sau, tot prin masare, este recomandat chiar si in cazul ameliorarii varicelor.

Acest ulei trebuie pastrat intr-un loc rece si intunecos, preferabil in frigider timp de sase luni, un an (maxim) de la deschidere.

Uleiul de nuca, este, dupa cum vedem, util in multe afectiuni interne sau externe ale corpului, iar daca il pastram in conditii optime, ne putem bucura de beneficiile sale mult mai mult timp

Comentariii