DISTRIBUIȚI
sursa foto: mentalhealthclinic.ro

Desi pare un cuvant simplu, lucrurile se complica atunci cand avem de-a face cu gelozia propriu-zisa.

Ok, e normal sa simtim un pic de gelozie, caci altfel nu am iubi, dar daca scapam gelozia de sub control, aceasta poate distruge atat omul iubit cat si pe noi insene.

In principiu, gelozia apare atunci cand ne simtim nesigure sau cand increderea in propria persoana se clatina, acest lucru fiind posibil si datorita anumitori factori externi carora, probabil, adesea le acordam mai multa atentie decat trebuie si astfel permitem sa ne afecteze.

Sigur ca atunci cand gelozia apare, nu mai stam sa analizam dedesupturile problemei, ci actionam sub impulsul momentului, de cele mai multe ori. Insa poate ar trebui sa ne oprim un pic si sa vedem ce nu este in regula. Este vina partenerului ca ne simtim asa, sau stima noastra de sine e scazuta si din acest motiv incepem sa vedem si ce nu e?

Odata identificata sursa de unde provine gelozia, trebuie sa trecem la urmatorul pas si anume: sa aflam de ce ne simtim asa. Are legatura cu trecutul? Cu prezentul? Cu modul in care iubitul priveste sau discuta cu alte femei?

Dupa ce aflam si aceste lucruri, trebuie sa vedem si cum poti castiga lupta cu gelozia, pentru ca da, este o lupta. Nu este usor sa tii in frau trairile pe care le ai. Asa ca normal ar fi sa discuti cu iubitul tau si sa cautati impreuna solutii bune pentru ca relatia sa nu aiba de suferit. Aici, comunicarea si intelegerea reciproca este cheia succesului.

Gelozia poate fi tinuta in frau daca ai ambitia necesara si omul potrivit langa tine, dar pentru a o putea inlatura, ai nevoie si de timp si mai conteaza si gradul de dificultate, in inlaturarea geloziei, precum si felul de gelozie avuta.

Daca gelozia ta este provocata, constient sau nu, de iubit prin flirtul cu alte femei, atunci discuta cu el sa nu mai faca asta. In schimb, in cazul in care gelozia ta provine datorita firii tale competitive in raport cu alte femei, incearca sa schimbi tinta de pe ele pe tine. Fii, asadar, in competitie tu cu tine, adopta un stil de viata sanatos si apoi observa cum gelozia scade in timp ce increderea in propria-ti persoana, creste. Numai cu ambitie, munca si perseverenta poti castiga lupta cu gelozia.

Comentariii