DISTRIBUIȚI

Respiratia poate deveni urat mirositoare atunci cand bacteriile din gura se inmultesc printre dinti, acoperind limba; sau atunci cand ai gauri adanci in amigdale, sau cand mananci peste, ceapa sau usturoi; si la fel se intampla si din cauza obiceiului de a fuma sau a diferitelor probleme cu stomacul.

Toate acestea pot cauza o respiratie urat mirositoare, insa, din fericire, exista solutii care te pot ajuta sa-ti improspatezi respiratia.

Cateva dintre sfaturile care te ajuta sa-ti improspatezi respiratia sunt:

Periajul dintilor si al limbii de doua ori pe zi. Ca sa-ti improspatezi respiratia chiar si cu 70% mai mult, trebuie sa periezi bine si limba, atat deasupra cat mai ales dedesubt.

Utilizarea atei dentare. Ata dentara trebuie folosita in fiecare zi si astfel poti curata eficient resturile de mancare si placa dintre dinti si, totodata, eviti si bolile parodontale.

Apa de gura. Daca ai probleme cu depunerile de piatra, gargara si clatirea dintilor cu apa de gura antibacteriana este foarte importanta daca vrei sa-ti improspatezi respiratia.

Apa de gura cu fluor. Aceasta este recomandata in cazul dintilor degradati care nu doar ca dor ci cauzeaza si o respiratie urat mirositoare. Pentru o igiena orala corespunzatoare care sa previna degradarea danturii dar si pentru ca sa-ti improspatezi respiratia, poti folosi atat apa de gura cu fluor cat si pasta de dinti cu fluor.

Consumul de lichide. Bea multa apa pentru a evita uscarea gurii si mirosul urat al ei.

Verificarea sinusurilor. Infectia poate cauza mirosul neplacut al gurii. Scurgerile nasului pot da respiratia urat mirositoare, iar acest miros poate semnala prezenta unei astfel de infectii.

Iaurtul si patrunjelul. Consumul de iaurt ofera un aport de bacterii bune in gura, iar patrunjelul detine proprietati antibacteriene si antifungice. Daca mesteci patrunjel intre mese, poti sa-ti improspatezi respiratia.

Guma de mestecat. Atunci cand mesteci guma, fluxul de saliva din gura se mareste si astfel ajuta la pastrarea unei respiratii proaspete. Saliva spala bacteriile si te ajuta sa-ti improspatezi respiratia.

Controlul stomatologic macar de 2 ori pe an. Daca mergi o data la 6 luni la stomatolog, acesta poate depista din timp eventualele probleme si poate sa iti curete dintii in mod profesionist.

In cazul in care aceste sfaturi nu te ajuta sa-ti improspatezi respiratia, s-ar putea sa fie vorba de altfel de probleme ca: diferite infectii, bronsita cronica, boli ale ficatului sau ale rinichilor si chiar diabet, caz in care este necesar sa-ti faci niste analize amanuntite.

Comentariii