DISTRIBUIȚI

Sunt diferite pareri cand vine vorba despre a face sex cand esti la menstruatie sau nu, insa raspunsul nu poate fi decat unul singur si acesta este unul afirmativ.

Nu exista niciun motiv intemeiat, din punct de vedere medical, pentru care femeia nu are voie sa intretina relatii intime chiar si in perioada ciclului menstrual. Desi unele persoane au idei preconcepute cu privire la acest lucru, este chiar recomandat sa faci sex la menstruatie pentru ca in zilele respective libidoul tau este la maxim crescut si astfel te poti bucura de senzatii intense de placere. Iar daca daca iei si anticonceptionale, poti avea dorinta si mai mare de a face dragoste si atunci de ce sa te abtii?

Celor mai multe femei le place sa faca sex in timpul menstruatiei insa nu toate recunosc asta. Pentru majoritatea, acest subiect este unul tabu, asta din cauza perceptiei generale ca ar fi ceva gresit.

Dintre cele care recunosc faptul ca au incercat sa intretina relatii intime fiind in perioada menstruatiei, unele sustin ca le jeneaza in timp ce altele spun ca durerile specifice le sunt diminuate.

Daca nu ai incercat pana acum dar vrei sa o faci, trebuie sa sti ca si in aceasta perioada, desi cu un risc destul de mic, poti ramane insarcinata daca menstruatia dureaza zile in plus, caci si ovulatia poate aparea mai devreme. Asa ca singura metoda de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala dar si impotriva unei sarcini nedorite, ramane prezervativul. Foloseste-l si in perioada menstruala daca intretii relatii intime, pentru o siguranta crescuta.

Sangele menstrual nu este cu microbi, desi unii barbati asa tind sa creada iar daca nu aveti o problema cu putina murdarie, acesta poate fi chiar un bun lubrifiant ce poate fi chiar mai bun decat unul din comert. Totusi, intr-adevar trebuie recunoscuti faptul ca in timpul menstruatiei, sangele poate favoriza cresterea riscului de boli cu transmitere sexuala, insa cu ajutorul unui prezervativ, asta nu ar trebui sa fie un stres.

Comentariii