DISTRIBUIȚI
sursa foto: foodstory.stirileprotv.ro

In foarte multe produse de infrumusetare, printre alte principale ingrediente, se regaseste si uleiul de cocos. Acesta are numeroase beneficii importante, recunoscute in domeniul produselor cosmetice si doar cateva picaturi din acest ulei pot face minuni pentru piele, unghii si par.

Uleiul de cocos sub forma de masca de par. Uleiul de nuca de cocos este foarte cremos daca este pastrat la temperatura camerei, iar la temperaturi mai ridicate, acesta devine lichid. Uleiul poate fi folosit ca masca de par daca atunci cand te afli la dus lasi ca apa calda sa curga peste borcanul unde pastrezi uleiul de cocos, iar apoi il aplici pe par dupa cele doua samponari, lasandu-l sa actionize timp de 5-10 minute sub un prosop si apoi clatesti podoaba capilara cu foarte multa apa.

Uleiul de cocos ca lotiune de corp. Dupa fiecare dus, in loc de crema sau lotiunea de corp obisnuita, poti aplica direct uleiul de cocos, iar daca vrei ca mirosul acestuia sa fie unul si mai atragator, il poti combina cu uleiuri esentiale de menta sau lavanda.

Uleiul de cocos, inlocuitorul balsamului de buze. Daca ai probleme cu buzele care se crapa, mai ales iarna, sau vrei pur si simplu sa le mentii mereu hidratate si frumoase, poti ca in locul balsamului de buze obisnuit, sa folosesti ulei de cocos. Acesta se aplica de obicei seara, inainte de a te baga la somn, prin masare usoara a buzelor si se lasa asa peste noapte.

Uleiul de cocos, bun pentru cuticule. Conform specialistilor in domeniu, nu este recomandat a se taia cuticulele cu forfecuta, ci acestea trebuie impinse spre baza unghiilor si apoi foarte bine hidratate cu diverse crème sau, mai bine, cu ulei de nuca de cocos.

Uleiul de cocos hidrateaza tenul. Daca ai tenul sensibil, iritat sau pielea crapata in general, uleiul de cocos este mult mai benefic si mai sanatos pentru hidratare decat cremele scumpe din comert.

Comentariii