DISTRIBUIȚI

In primul rand este important sa avem o viata sanatoasa. Sanatatea nu inseamna sa fim atenti doar la ceea ce mancam. Sanatatea inseamna si exercitii fizice, iar alergatul este una dintre ele, caci dupa cum se stie putem trai mai mult daca alergam. Conform studiilor specialistilor cu 10 minute de alergare in fiecare zi poti preveni riscul cu 45% de a muri din cauza bolilor de inima ori infarct.

Alergatul este sanatos si ne ajuta si sa combatem kilogramele in plus, care ne deranjeaza si ne dau mereu o stare de oboseala. Acesta este benefic si asupra plamanilor, contribuind totodata si la cresterea densitatii oaselor, astfel se diminueaza aparitiei osteoporozei. Alergatul ajuta de asemenea la reducerea tensiunii arteriale, la reglarea glicemiei ori la imbunatatirea sistemului imunitar.

Mentinerea unei forme fizice bune si in general miscarea este benefica la imbunatatirea capacitatii
de concentrare, gandire si memorare. Sportul practicat intr-o perioada scurta de timp poate imbunatati
capacitatile cognitive cu pana la 12% .
12336348_916613935082156_1742198340_n

Alergatul este o buna metoda de crestere a secretiei de endorfine, de a-ti creste increderea in sine, de a reduce starile de tensiune, depresie ori depresie si nu in ultimul rand de a avea un aspect fizic de invidiat.

Sportul ne ajuta atat fizic cat si psihic.

Gandeste-te la tine si la sanatatea ta!

Comentariii