Antricot cu cartofi
Ingrediente:
-antricot
-cartofi dulci
-piper
-boia dulce
-cimbru
-usturoi
-unt
-ulei de masline
-Vin rosu demisec
-sare
Mod de preparare:
Punem cartofii taiati in bucati mai mari la fiert cu sare 25 de minute, apoi pregatim o tava in care ii punem
si ii stropim cu ulei de masline la cuptor. Intre timp amestecam intr-un bol piperul, boiaua dulce, cimbrul si sarea, condimente pe care le punem peste cartofi in tava. Peste carne punem sare si o lasam putin sa patrunda.
Pe urma punem o tigaie pe foc in care punem untul si usturoiul taiat pe lungime. Peste usturoi punem carnea
cam 1:30 min pentru a fi rumena, scoatem usturoiul si stropim carnea cu vinul rosu apoi o mai lasam cca 1:30
min pe foc. Incercam pe un colt sa vedem daca e suficient de facuta si o servim cu cartofii rumeni de la cuptor.
Pofta buna!