DISTRIBUIȚI

Numele stiintific al dafinului este Laurus Nobilis si era considerat, in antichitate, ca fiind o planta nobila. Castigatorii olimpiadelor primeau cate o coroana din frunze de dafin, care simbolizau onoare si glorie.

In zilele noastre, este folosit ca si condiment pentru mancare, dar proprietatile vindecatoare ale dafinului sunt cunoscute din toate timpurile. Frunzele de dafin sunt bogate in pinen, cineol si uleiuri esentiale, care au efect calmant.

Expertii spun ca dafinul are substante psihoactive, care sunt eliberate cand frunzele de dafin sunt mestecate.

Pune o frunza de dafin intr-o scrumiera sau o farfurioara si las-o sa arda incet. Dupa 10 minute camera va fi plina cu fum parfumat, care are efect terapeutic si te calmeaza dupa o zi grea de munca.

Alte beneficii ale frunzelor de dafin:

– Eficiente impotriva plagilor, aftelor si a absceselor dentare – se face gargara cu infuzie de foi de dafin
– Au rol sedativ
– Diminueaza simptomele depresiei si ale anxietatii
– Au efect expectorant, scade febra si desfunda nasul, fiind indicat in bronsite , laringite, gripe, faringite, sinuzite
– Eficiente in cazurile de dispepsie, balonare si gastro-enterite
– Previn aparitia cancerului, deoarece contin antioxidanti care combat radicalii liberi
– Mentin sanatatea sistemului cardiovascular
– Accelereaza digestia, fiind recomandate dupa o masa copioasa
– Diminueaza durerile de cap, migrenele
– Previn fermentatiile din tubul digestiv, au efect antiseptic intestinal
– Regleaza menstruatia
– Ajuta organismul sa prelucreze insulina mai eficient
– Amelioreaza infectiile urinare
– Grabeste vindecare in caz de eruptii cutanate, acnee, eczeme, psoriazis, rani
– Trateaza infectiile fungice si bacteriene
– Mentin sanatatea pielii, daca sunt folosite la baie – infuzie turnata in apa din cada
– Imbunatateste memoria
– Ajuta la tratarea ulcerului gastric
– Previne si incetineste maladia Parkinson si boala Alzheimer

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Comentariii