DISTRIBUIȚI
sursa foto: bzi.ro

Se intampla de multe ori sa nu bagam prea mult in seama anumite stari pe care le avem. Insa daca am acorda mai multa atentie la ceea ce simtim si am cauta sa vedem de ce simtim anumite lucruri in corp, am observa ca, de fapt, acestea sunt alerte ale organismului prin care ne instiinteaza ca ceva nu este in regula cu noi.

Din pacate, uneori anumite simptome apar cam tarziu si chiar si atunci e posibil sa nu luam prea mult in seama ce ar putea fi, cu gandul ca e doar ceva trecator.

In ceea ce priveste cancerul de colon, acesta are niste simptome usor confundabile cu afectiuni si situatii mai putin grave, insa ar trebui sa stim ca daca acest tip de cancer incepe sa prezinte semne, acest lucru se intampla, de obicei, cand deja cancerul de colon este mai avansat.

Nu mereu prezinta simptome inca de la inceput, dar daca incepi sa ai starile de mai jos, ar fi bine sa consulti un medic.


Iata situatiile in care cancerul de colon are simptome usor confundabile

– Daca esti constipata. Constipatia este un disconfort de care multe persoane pot avea parte si care poate fi un simptom al altor afectiuni mai putin grave, insa daca se intampla destul de frecvent sa fii constipata, mergi la medic pentru a cerceta cauza.

– Daca ai dureri abdominale. Acum daca te doare burta, nu inseamna neaparat ca s-a instalat cancerul de colon, decat daca durerile acelea sunt provocate de acumularea de gaze intestinale. Oricum, daca ai dureri des, mergi la un control medical.

– Daca esti obosita mai mereu, ar trebui sa investighezi problema, pentru ca poate fi un simptom al unei afectiuni mai putin grave sau un semn al anemiei provocate de sangele pierdut din organism prin scaun.

– Daca simti nevoia de a goli intestinul, fara a fi intr-adevar necesar, poate, de asemenea, trada, cancerul de colon care, dupa cum observi, are simptome usor confundabile.

Sursa articol: yve.ro

Comentariii