DISTRIBUIȚI
sursa foto: libertatea.ro

Veste buna! S-a mai schimbat o lege in Romania. De aceasta data, legea vizeaza asociatiile de locatari si bunul mers al lucrurilor de acolo.

Iar pentru ca multi locatari sunt nemultumiti pe motivul ca administratorul ii fura la intretinere, s-a dat legea prin care locatarii nu vor mai putea fi furati si de aici inainte.

Sumele de plata pentru intretinere, au fost mereu subiect aprins de discutie, unii locatari observand in mai multe randuri ca sunt furati, insa nu puteau lua masuri, neavand o dovada clara, justificativa, in acest sens.

Din acest motiv, situatia s-a schimbat prin legea care obliga de acum ca fiecare presedinte de bloc si administrator, sa arate exact cum s-au facut calculele pentru fiecare ban in parte. Si pentru ca orice dubiu sa fie eliminat, listele cu pricina vor fi afisate astfel incat oricine sa le poata vedea oricand doreste.

Asadar, parlamentarii au decis modificarea acesteia si dupa ce legea va fi promulgata de presedintele Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial, in intreaga tara, va fi obligatia ca blocurile sa aiba afisate liste cu detalii, astfel incat sa nu mai existe dubii in privinta banilor cheltuiti de catre administratie.

Sigur ca odata cu aceasta lege si bugetul celor care isi insuseau foloase financiare necuvenite, va urma sa aiba de suferit. Si partea buna pentru locatari este ca odata cu legea asta, nu vor mai putea fi scurgeri de bani nejustificate, iar cine nu se conformeaza si nu afiseaza aceste liste, va risca amenzi destul de piperate, chiar pana la suma de trei mii de lei.

Asadar, bine zice o vorba romaneasca: “unde-i lege, nu-i tocmeala”, insa acum trebuie sa se si aprobe si, mai ales, sa fie respectata legea in cauza.

Sursa articol: sokant.ro

Comentariii