DISTRIBUIȚI

Ingrediente:

-foi de placinta,
-150 grame de margarina,
-250 grame miez de nuca macinat si fistic,
-1 lingurita rasa de scortisoara,
-200 grame de zahar,
-120 grame de miere,
-200 ml de apa,
-esenta de vanilie.

Mod de preparare:

Impartim foile de placinta in 3 parti pentru inceput. Apoi amestecam nucile cu fisticul si cu scortisoara.

Intre timp topim la foc mic margarina, cu care ungem tava. Punem un strat d foi, un strat de amestec de nuci
cu fistic si continuam pana cand terminam foile si compozitia ( 2 straturi). Le dam la cuptor pentru 20 de min.

Intre timp amestecam apa cu zaharul la foc mic, peste care adaugam mierea si apoi vanilie. Acest sirop delicios se toarna peste baclavaua scoasa de la cuptor. Cand s-a racit se poate servi.

Sa aveti pofta!

Comentariii