DISTRIBUIȚI
sursa foto: www.imaginea.info

Cauzele pentru care parul incepe sa se rareasca pot fi: deficitul de vitamina D si nivelul fierului scazut din corp.

In cadrul Universitatii din Cairo, cercetatorii au analizat cazurile femeilor care se confruntau cu probleme precum caderea parului si au descoperit ca acestea aveau deficiente ale vitaminei D2 si de fier.

Despre deficitul de vitamina D, profesorul si co-autor al studiului, Rania Mounir Abdel Hay, spune ca exista varianta ca aceasta sa interactioneze cu cresterea normala a foliculului de par, astfel influentand genele responsabile de crestere. Legat de rolul pe care fierul il are in acest scop, se pare ca nivelul scazut poate sa inhibe o esentiala enzima care este asociata cu aceasta cadere a parului capilar, iar pentru aflarea acestui lucru, s-au facut experimente pe cobai.


Cum sa opresti caderea parului

Pentru a stopa caderea parului, este necesar a se consuma 600 de unitati de vitamina D zilnic, dar asta nu si pentru persoanele de peste 71 de ani in al caror caz este nevoie de 800 de unitati pe zi.

Chiar daca este mai greu ca in dieta zilnica sa se regaseasca destula vitamina D reusind astfel sa stopezi caderea parului, totusi, se pot consuma alimente precum somonul, care detine 450 unitati la o portie de 85 de grame, sau lapte ori suc de portocale imbogatite cu vitamina D, obtinand astfel alte 115-135 de unitati.

De asemenea, in cazul celor ce vor sa stopeze caderea parului, si suplimentele cu aceasta vitamina sunt bune de administrat si in plus, se pot obtine si multe alte avantaje pentru sanatate cum ar fi: prevenirea bolilor cardiovasculare, fracturile osoase ori chiar cancerul.

Asadar, acum ca sti cauzele si ce ar trebui sa faci pentru a opri caderea parului si, mai mult, pentru a contribui la mentinerea unui par frumos si sanatos, tu cum ai de gand sa actionezi? Mai cunosti si alte metode eficiente pentru prevenirea si stoparea caderii parului? Daca da, te invit sa ne dai de veste in comentarii.

Sursa articol: www.csid.ro

Comentariii