DISTRIBUIȚI

Masajul este un instrument de relaxare grozav, care are nenumărate beneficii, între care şi reducerea stresului. Ştii deja că există diverse tipuri de masaj, însă atunci când vorbim de păr şi de scalp, luăm în calcul masajul terapeutic al scalpului. Iar asta este o metodă clară de combatere a căderii părului.

 

Rolul masajului în stoparea căderii părului

Masajul terapeutic intensifica microcirculatia sanguină de la nivelul scalpului, pentru că substanţele hrănitoare să ajungă la fiecare folicul de par. Astfel, rădăcinile se întăresc şi ajută părul să-şi atingă potenţialul maxim, să fie sănătos şi mătăsos.

Ştiai că pe un scalp oxigenat părul creşte sănătos, viguros, iar coafatul apoi devine mai uşor? Prin mişcări de masaj stimulezi dislocarea excesului de celule, stimulezi microcirculatia sanguină, scalpul se echilibrează, se vindecă, iar rădăcina firului de par va fi mai puternică, reducând astfel şi căderea părului.

Masajul scalpului nu are nimic în comun cu mişcările pe care le faci atunci când te samponezi. Un masaj profesional al scalpului se face folosind buricele degetelor şi aplicând o presiune uşoară pe pielea capului. Durează aproximativ 10-15 de minute, mişcările se execută încet, dinspre ceafă către creştetul capului, de la frunte către ceafă şi invers, sau în lateral dinspre margine către creştet, prin rotaţii mici sau mişcări vibrante ori apăsate de drenaj.

Este recomandat să foloseşti pentru masajul scalpului un produs special, precum tratamentele care conţin antioxidanţi, ulei de mentă şi extracte din plante pentru îngrijirea şi regenerarea pielii. După masajul scalpului clăteşte apoi părul cu apă caldă şi spală-l cu un şampon în funcţie de tipul tău de par şi de nevoile lui. Nu uită să aplici şi un balsam sau o masca care de regulă ajută părul să-şi menţină starea de sănătate şi să fie mai uşor de pieptănat.

 

Sursa:  doc.ro

Comentariii