DISTRIBUIȚI

Desi asa e natura umana sa mintim, personal nu mint. Prefer sa zic lucrurile in fata, oricat de dureros ar fi, caci altfel m-as minti pe mine.

Mintim atunci cand ne dorim prea mult ca totul sa fie perfect, sa nu stricam momentul, sa nu raspundem la prea multe intrebari, sa nu fim trasi la raspundere.

Mintim sa nu ranim persoana in cauza, crezand ca facem bine…nu e bine, caci o hranim cu false sperante si ii cream o lume inexistenta.

Mintim uneori pentru ca persoana de langa ne obliga sa o facem, sa recunoastem niste lucruri neadevarate…iar daca asta o face fericita atunci mintim.

Mintim atunci cand inselam din dorinta de a nu pierde persoana draga, dar oare cand inselam ne gandeam la
persoana iubita? Daca iubesti nu inseli, deci nu esti nevoit sa minti.

Ne complacem in multe situatii, evitam raspunsuri pentru a nu minti, dar nu reusim mult timp.

Cel mai important, consider ca este sa nu ne mintim pe noi intr-o relatie, sa nu ne cream o lume imaginara in care totul este bine, in care suntem fericiti, ca va fi un viitor minunat. Trebuie sa fim constienti de relatia in care ne aflam, de ceea ce se intampla. Daca nu mai merge o relatie mai bine vorbim cu persoana in cauza, caci mai bine taiem raul de la radacina. Decat impreuna si nefericiti, mai bine separati.

O minciuna minora de genul „sunt la fotbal”, iar tu sa fii la bere, sau „ajung in 5 minute” si sa nu mai vii
ca erai ocupat cu altceva, cu timpul devin o obisnuita aceste minciuni si vei minti tot mai mult si te intrebi de ce nu functioneaza bine relatia? Ai raspunsul: minciunile produc discutii, apoi certuri si fiecare e nefericit in relatie.
De obicei minciuna apare cand nu exista incredere, increderea se castiga greu si pierde repede, mai ales azi o minciuna, maine alta si continui asa.

Relatia care incepe cu minciuni si continua cu minciuni nu va duce nicaieri, la nimic bun decat la separarea partenerilor.
Si apoi minciuna are picioare scurte. Poate reusesti o data sa minti, de doua ori, dar cand isi va da seama nu va fi prea bine.

Asa ca oricat de crud ar fi adevarul, zi-l in fata, fara perdea sau ocolisuri. Fii mai intai sincer cu tine, apoicu cel de langa tine!

Comentariii