DISTRIBUIȚI

INGREDIENTE

2 carnati cu sunca (cam 100 gr fiecare)
50 gr cascaval (care se topeste usor)
2 mini baghete
2 ardei gras sau kapia (1 rosu, 1 verde)
1 ceapa rosie medie
2 ardei semi-iuti bulgaresti
2 rosii medii
sare, piper negru, oregano
putin patrunjel tocat
ulei (pentru uns)

Portii : 2 portii

PREPARARE

    1. Ceapa se curata si se taie rondele. Rosia se taie rondele. Ardeii se taie bucati mari. Ardeii bulgaresti se lasa intregi.
    2. Carnatii se taie in doua pe lungime, dar nu de tot. Se desfac in doua (vezi poza 1). Baghetele se taie in doua pe ungile.
    3. Se incinge bine o tigaie grill, minim 5 minute la foc mare. Se da focul la mediu.
    4. Se ung baghetele cu ulei pe partea taiata si se aseza pe grill, cam 2 minute, pana prin urme frumoase de gratar.
    5. Se ung feliile de ceapa cu putin ulei pe ambele parti si se pun pe grill, cate 3 minute / parte, pana miroase dulceag. Se scot pe o farfurie, se presara cu sare.
    6. Se ung feliile de ardeii cu ulei si se aseaza pe grill, cate 6-7 minute / parte. Folositi o presa pentru grill sau o caramida invelita in folie de aluminiu ca sa presati ardeii in primele minute de coacere. Astfel se vor aplatiza si se vor coace mai uniform. Scoateti ardeii pe farfurie si presarati-i cu sare.
    7. Coaceti ardeii iuti cate 4 minute / parte, pana se rumenesc. Scoatet-i pe farfurie.
    8. Asezati rondelele de rosii pe grill si coaceti-le cate 1.5 minute / parte. Scoateti-le pe farfurie si presarati sare.
    9. Asezati carnatii pe grill, cu partea taiata in jos. Coaceti cam 4 minute pe prima parte si apoi intoarceti si mai coaceti si pe a doua parte tot atat, pana se rumenesc frumos si devin crocanti.
    10. Presarati cascaval ras pe carnatii fierbinti si asteptati sa se topeasca. Presarati putin piper si oregano peste cascaval.
    11. Serviti totul presarat cu putin patrunjel tocat si o bere rece.

 

Comentariii