DISTRIBUIȚI
sursa foto: romaniatv.net

Se intampla, in viata, sa existe lucruri pe care, dupa ce le cunosti, le consideri utile si ti-ar fi placut sa le fi stiut mult mai dinainte, pentru ca te-ar fi ajutat.


Cateva lucruri folositoare pe care ti-ai fi dorit sa le fi stiut mai demult

Primul dintre aceste lucruri ce ar trebui stiute, este cel legat de medicamente. In timp ce unii cred ca un medicament este mai bun decat altul impotriva aceleasi probleme de sanatate, in spatele acestui lucru sta, de fapt, merketingul. Asa ca singurul lucru care trebuie sa conteze este ingredientul activ, caci nu aspectul conteaza, ci efectul care nu este cu nimic diminuat in cazul unei pastille ce nu arata la fel de bine, dar are ingredientul necesar tie.

Un alt lucru din lista lucrurilor pe care oricine trebuie sa le stie, este legat de usi. Acestea pot fi periculoase daca nu sti cum sa le folosesti. De pilda, atunci cand deschizi o usa brusc si cu forta, daca o persoana se afla in spatele ei chiar atunci, aceasta poata sa cada si sa se ranesca grav. Asa ca mare atentie cu usile, mai ales cand sunt copii in zona sau cand te afli in spatii publice sau chiar in preajma unor usi de sticla, sa nu cumva sa intri in una, nevazand ca e acolo.

Tot din seria lucruri bune de stiut este si metoda improvizata prin care poti vedea mai clar atunci cand nu reusesti sa citesti un scris mic, spre exemplu. Acest lucru se poate face prin strangerea mainii, a degetelor, astfel incat sa ramana o mica gaura prin care poti apoi privi mai clar obiectul tinta.

Iar daca te prinde furtuna si sunt si fulgere, ar fi bine sa sti cam in ce pericol te afli. Pentru asta, trebuie sa astepti un fulger, iar imediat ce il vezi, incepe sa numeri secundele pana se aude traznetul.

In cazul in care au fost 10 secunde, acest numar trebuie imultit cu 340 si astfel va rezulta 3400, ceea ce inseamna ca fulgerul a fost la 3.4 km de locul unde te afli.

Oricate secunde numeri, inmulteste cu 340 si astfel afli mereu distanta la care a fost fulgerul si, conform meteorologilor, daca numarul secundelor este sub 30, ar trebui sa iti cauti, neaparat, un adapost.

Acestea fiind spuse, sper sa-ti fie de folos aceste lucruri si daca sti si altele asemenea, te invit sa le scrii in comentarii.

Comentariii