DISTRIBUIȚI

Supranumita ginsengul românesc, dar si vaccinul antigripal cel mai sanatos.

Catina este o planta ce prezinta vitaminele A, B, E, K, fosfor, fier, potasiu, magneziu.

12244110_909029012507315_961804833_n

Prezinta si un continut ridicat de betacaroten, peste nivelul continut de morcov.

Aceasta poate fi consumata sub forma de ulei, sirop cu miere, dar si ca dulceata. Este considerata antiinflamator bun, cicatrizant, antibiotic si anticancerigen. Uleiul de catina ajuta la scaderea nivelului colesterolului, ajuta in ulcerul gastric, in bolile circulatorii, dar si cele hepatice. Contine aproximativ 80-90% acizi grasi vitali,licopen, tocoferoli si fitosteroli. Semintele de catina sunt bogate in acizi grasi nesaturati, iar frunzele si scoarta arbustului contin tocoferol si sitosterol. In ceea ce priveste uzul intern, deoarece este util si extern la bolile oftalmologice, dermatoze, psoriazis, acnee, are efect asupra depresiilor, faringitei, tumorilor.

12233272_909029015840648_382538056_n

Catina este benefica si in cazul plamanilor, oncologie. Este de asemenea o susbstanta cu efect hormonal, serotonina. Aceasta are un precursor, triptofanul – aminoacid esential care se afla in cantitati mari in
fructele uscate si pulverizate de catina.

Comentariii