DISTRIBUIȚI
sursa foto: adevarul.ro

Ispita de a manca tot mai mult atunci cand esti la cura de slabire, e tot mai mare si din acest motiv, nutritionistii recomanda cateva alimente care sa te ajute sa iti potolesti foamea pentru mai mult timp si, totodata, asa sa poti obtine si un numar scazut de kilocalorii.

Conform recomandarilor specialistilor in nutritie, iti voi prezenta in continuare ce trebuie sa mananci ca sa-ti potolesti foamea pentru mai mult timp, aceste alimente fiind:

– Cartofii: acestia au 85 de kilocalorii pe suta de grame, 12% necesarul fibrelor recomandate zilnic, iar amidonul din ei reprezinta carbohidrati complecsi care ajuta la eliberarea lenta a glucidelor din organism si astfel nu se va ajunge ca glicemia sa aiba o crestere abrupta. Consumul de cartofi ofera energie si poti si sa-ti potolesti foamea pentru mai mult timp si nici sa nu intampini probleme ale tranzitului intestinal, ci din contra, cartofii accelerandu-l.

– Ouale: fiecare ou are maxim 80 de kilocalorii, este bogat in proteine si fiind un aliment nutritiv, poate sa te ajute sa-ti potolesti foamea pentru mai mult timp. Iar dupa cum dr. nutritionist Mihaela Bilic spune, in cazul in care nu ai afectiuni cronice, poti consuma chiar mai mult de 4 oua saptamanal, fiind indicat ca micul dejun sa-l incepi cu un ou.

– Branza feta ori branza de capra: te ajuta sa-ti potolesti foamea pentru mai mult timp, dar totodata, sprijina si arderea grasimilor.

– Laptele: de asemenea si el este considerat un aliment important care ajuta in procesul de pierdere al kilogramelor in plus, fara, insa, a fi nevoita sa suporti senzatia de foame.

– Portocalele: au continut crescut de vitamina C, se afla in categoria celor mai satioase fructe si in timpul regimurilor alimentare, in deosebi, ajuta la accelerarea metabolismului.

– Ciocolata neagra: ajuta si ea sa-ti potolesti foamea pentru mai mult timp, aceasta avand compusi ce pot incetini digestia. Dezavantajul este ca ea contine multe calorii (170 kilocalorii la 28 de grame), insa pe de alta parte, avantajul este ca, fiind amaruie, iti taie pofta de a manca dulce, gras ori sarat.

Sursa articol: frunza-verde.ro

Comentariii