DISTRIBUIȚI

Deseori, ne aflăm cu toţii în situaţii de viaţă în care ne dorim să cunoaştem mai bine intenţiile persoanelor care ne înconjoară. Limbajul trupului ne ajută să aflăm ce intenţii au şeful, colegii sau partenerul de viaţă.

Specialiştii spun că pe lângă comunicarea formată din cuvinte care constă în doar 7% din comunicarea umană, mai există şi acea formă de comunicare non-verbală ce deţine un procent uriaş de 93%.

Limbajul trupului reprezintă o componentă din această comunicare non-verbală ce constă în poziţia corpului, gesturi, expresia facială şi mişcarea ochilor.

Tehnica citirii limbajului corpului uman este adesea utilizată în zilele noastre. Descrifrarea acestei forme de comunicare non-verbală este foarte întâlnită la interviul de angajare, la jucătorii de poker, la ţinerea unui discurs sau chiar şi la prima întâlnire romantică, acestea fiind doar câteva dintre multiplele exemple.

Iată anumite semne care te vor ajuta să descifrezi conversaţiile, cu ajutorul limbajului trupului.

Semnale negative:

Dacă ai în faţa ta o persoană care stă cu braţele închise, înseamnă că aceasta nu este deschisă unei conversaţii cu tine, că îşi creează un mecanism de apărare sau că respinge poate o idee pe care o transmiţi. Dacă cineva îşi trosneşte degetele, atunci dă semne de plictiseală, anxietate. Aceeaşi stare o transmite şi o persoană care se joacă în permanenţă cu degetele sau anumite obiecte. Privirea de jur-împrejur sau cu ochii pe ceas indică faptul ca cel din faţa ta îşi doreşte să plece, se gândeşte la altceva sau este plictisit de situaţie sau de conversaţie. Dacă o persoană îşi ţine pumnii strânşi înseamnă că este încordată sau e pe cale să explodeze.

Semnale pozitive:

Dacă interlocutorul tău îşi ţine braţele deschise, atunci arată că este o persoană deschisă, disponibilă. Palmele deschise reprezintă o persoană sigură pe forţele proprii. Un alt semnal de încredere este şi strângerea fermă de mână în momentul în care faceţi cunoştinţă. Dacă în timp ce vorbeşti, persoana din faţa ta se loveşte uşor peste bărbie, mesajul este clar: îţi evaluează spusele. Dacă o persoană stă cu picioarele încrucişate în direcţia interlocutorului, atunci denotă relaxare, încredere şi atenţie către persoană sau subiect. Un alt semnal pozitiv unei conversaţii prielnice cu interlocutorul tău este şi atunci când cel din faţa ta îţi copiază într-un mod subtil limbajul trupului tău. Acest lucru denotă că este pe aceeaşi lungime de undă cu tine şi apreciează ceea ce îi spui.

Acestea fiind spuse, un singur lucru mai rămâne sa menţionăm. Aveţi mare grijă în respectarea spaţiului personal! Respectarea spaţiului personal al unei persoane este crucial când este vorba despre câştigarea încrederii. Rămâi la cel puţin un braţ distanţă de cel cu care vorbeşti şi încearcă să faci din limbajul trupului, un avantaj.

Autor: Anca Ion
Sursa foto: www.savvysugar.com

Sursa articol : FeminiTrend

Comentariii