DISTRIBUIȚI

Pentru menţinerea sănătăţii digestive, însăşi Organizaţia Mondială de Gastroenterologie (World Gastroenterology Organization WGO) are câteva recomandări care ţin de modul de alimentaţi, după cum urmează:

Mănâncă mese mai mici şi în mod frecvent, fără a creşte aportul total de calorii: 5 mese mai mici decât 2-3 mese foarte consistente pe zi;

Include fibre din surse alimentare, cum ar fi 5 porţii de legume şi fructe pe zi;

Sporeşte consumul de peşte: 3-5 ori pe săptămână;

Redu consumul de alimente cu grăsimi, prăjite în ulei;

Consumă produse lactate fermentate;

Alege carnea cu conţinut redus de grăsime, cum ar fi pui, curcan, iepure sau felii subţiri de vită, porc sau miel;

Bea mai multă apă – 2 litri de apă potabilă/zi şi redu consumul de băuturi cu cofeină, alcoolice şi cele bogate în zahăr;

Mestecă mâncarea încet şi complet;

Adoptă un stil de viaţă sănătos, practică un sport în mod regulat şi renunţă la fumat;

Menţine un indice sănătos al masei corporale; persoanele obeze prezintă mai multe afecţiuni digestive.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un LIKE, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook .

Comentariii