DISTRIBUIȚI
sursa foto: sanatate.bzi.ro

Daca petreci mult timp, zilnic, in fata unui calculator, poti intampina simptome specifice stresului vizual. Acestea se manifesta prin: durere de cap, dificultati in ceea ce priveste focalizarea, tensiune a ochilor sau inrosirea acestora, tulburari ale somnului, dar si stari de ameteala.

Ochii sunt obligati ca, in fata monitorului unui calculator, acestia sa se acomodeze precum un aparat de fotografiat ce autofocuseaza. In acest fel, ochii sunt solicitati pana la maximum spre a fixa cu privirea aceeasi distanta, timp de multe ore. Iar din cauza ca nu se clipeste prea mult atunci cand un ecran digital este privit, ochii devin mai uscati.

Pentru a ne putea proteja ochii de ecranul unui calculator, tableta, smartphone si asa mai departe, ar trebui sa tinem cont de aceste recomandari:

1. Pauze de cate 5 sau 10 minute dupa fiecare ora petrecuta in fata unui calculator.
2. Reglarea luminozitatii ecranului in asa fel incat ochii sa fie cat mai relaxati.
3. Pastrarea unei distante mai indepartate de monitorul unui calculator. Mai bine maresti scrisul decat sa stai cu ochii prea aproape de el.
4. Clipirea mai frecventa pentru mentinerea mai buna a umezelii globului ocular.
5. Diminuarea timpului de lucru si de petrecere a timpului liber in fata unui calculator sau a altor dispozitive cu ecran digital.

Ca o masura de protectie in plus a ochilor si, de fapt, ca un lucru obligatoriu, trecerea pe la oftalmolog, odata la sase luni, trebuie sa devina un obicei in cazul in care stai mult in fata unui calculator. Si, nu in ultimul rand, folosirea ochelarilor de protectie poate fi, de asemenea, un sprijin foarte important pentru ochii, adesea, prea solicitati de dispozitivele digitale, in general.

Asadar, acum ca stii cum iti poti proteja ochii atunci cand stai mult in fata unui calculator, sigur vei acorda mai multa atentie acestui lucru deloc de neglijat.

Sursa articol: ele.ro

Comentariii