DISTRIBUIȚI

Rujul este primul lucru care ne vine in minte atunci cand ne gandim la machiaj. La fel de importanta ca aranjarea parului, a genelor sau a sprancenelor este alegerea rujului in functie de culoarea pielii si de ocazie.

De cele mai multe ori culoarea rujului aplicat pare a caracteriza direct persoana in cauza. De exemplu un ruj strident, ales cu grija, ne indica o persoana puternica si cu personalitate, in timp ce un ruj cu o nuanta calda ne poate evidentia prezenta unei persoane precaute, cu o calmitate desavarsita.

Adaugarea unei culori potrivite pe buze poate face o diferenta uriasa pentru caracteristicile fetei. O nuanta de ruj slab aleasa poate distruge cu usurinta intregul aspect. Acesta este motivul pentru care este important sa selectam o culoare care ni se potriveste.

Pentru ce ruj optam in functie de culoarea pielii?

Primul pas in alegerea culorii corecte a rujului este determinarea tonului pielii. Există 4 tipuri principale de ten de piele : piele alba, piele medie, bronzata și inchisa. Nuantele de ruj care arata de obicei excelent cu pielea alba sunt roz deschis, coral, piersic, nude și rosu prafuit. Culorile trandafir, fructe de padure, rosu-cires si ruj de culoare mov se potrivesc superb la fete cu un ton mediu al pielii.

Fetele cu un ten bronzat pot infrunta total coralul, rozul profund, rosu aprins si majoritatea altor culori, cu exceptia nuantelor maro si violet.

Nuantele de ruj care se potrivesc cel mai bine cu pielea inchisa sunt nuantele de maro si violet precum prunul si caramelul.

Care sunt beneficiile aduse de rujul potrivit?

Exista si alte avantaje notabile pe care le putem obtine prin aplicarea rujului potrivit. De exemplu, un ruj ne poate proteja buzele de frig si vant, formand o bariera de protecție. Daca buzele noastre au deja probleme, rujul potrivit ne va ajuta si la repararea buzelor crapate si uscate. Buzele moi, suple si netede pot fi dobandite daca alegem un ruj care conține uleiuri naturale și emolienți pentru a oferi umiditatea optima.

Unul dintre cele mai bune beneficii aduse de purtarea rujului sunt cele psihologice. Persoanele care poarta ruj, de obicei, se simt mai increzatoare si mai puternice, percepute de ceilalti ca fiind optimiste si stapane pe sine. Purtarea rujului ne poate ridica tonusul, mai ales in perioadele dificile. Se spune ca, pe vremuri, femeile cheltuiau multi bani pe ruj, acesta fiind un mod de a-si stimula spiritul și de a simti sentimentul ca exista cel puțin un lucru de care se pot bucura, indiferent de costuri.

In ce fel ne influenteaza conduita la serviciu purtarea rujului?

Societatea noastra promoveaza tot mai des ideea femeii perfecte, implicata in diferite proiecte, independenta si extrem de aranjata in orice imprejurare. Asta presupune ca orice persoana de sex feminin, care doreste ascensiunea in domeniile in care activeaza, trebuie sa aiba oriunde si oricum o conduita impecabila.

Astfel, rujul a devenit un accesoriu indispensabil in randul majoritatii femeilor, care, utilizat corespuzator, aduce aspectului un plus semnificativ.

De exemplu, o angajata care a avut grija de imaginea sa inaintea unei prezentari de oferte, va atrage cu siguranta atentia clientilor asupra a ceea expune, acesta fiind un mod indirect de percepere. Asa cum este persoana, la fel trebuie sa fie si proiectul pe care l-a lucrat.

Ce efecte poate avea purtarea rujului in relatia cu prietenii sau cu partenerul?

O femeie aranjata cu gust, eleganta si delicata va atrage intotdeauna priviri si va fi in mijlocul atentiei in fiecare ipostaza. Corelata cu subiectele inteligente aduse in discutie, imaginea este piesa de rezistenta din puzzle-ul ideal pentru orice persoana de sex feminin.

Aceasta va emana celor din jur incredere, siguranta, loialitate, reprezentand mereu o baza a relatiilor de prietenie cu cei din jur. In viata personala, partenerul trebuie intotdeauna impresionat cu schimbari de look, rujul reprezentand unul dintre accesoriile de calibru ale oricarei femei.

Indiscutabil, intre o femeie care se respecta, care isi aloca timp pentru imaginea sa si o alta care nu respecta aceste coduri nescrise, nu va exista competitie. Cea din urma nu va avea niciodata doza de atentie de care se va bucura cealalta, nici in viata de cuplu, nici in cariera. (Autor – Dinoiu Ovidiu Daniel – amcumparat.ro)

Comentariii