DISTRIBUIȚI

Chiar dacă nu eşti norocoasa deţinătoare a unei talii trase prin inel, există nişte artificii stilistice simple pe care le poţi folosi în avantajul tău, spre a mima o siluetă mai zveltă.

Iata cateva trucuri prezentate de cele mai in voga siteuri fashion:

  1. Accentuează-ţi talia cu o curea, creând astfel iluzia taliei perfecte în formă de clepsidră. Acest truc funcţionează atât cu siluete androgine, cărora le oferă o formă mai feminină, cât şi cu siluete voluptuoase, cărora le subliniază curbele, mimând  un mijloc mai subţire.

mg-2278

2.  Poartă o jachetă/vestă mai lungă. Acest truc ajută la crearea iluziei de extra înălţime, făcându-te astfel să pari mai zveltă, însă pe deasupra, acoperă şi eventuale zone-problemă (un posterior sau nişte coapse mai proeminente decât ţi-ai dori).

Processed with VSCOcam with f2 preset

3.  Rochiile sau fustele cu siluetă A-line au acelaşi efect precum accentuarea taliei cu ajutorul unei curele – subţiază optic mijlocul, sculptând în acelaşi timp trupul în forma ideală de clepsidră.

farfetch-2-600x800

4.   Poartă numai haine care îţi vin ca turnate. Majoritatea magazinelor oferă servicii de croitorie la preţuri extrem de accesibile, însă poţi de asemenea să găseşti chiar tu un croitor de încredere care să facă mici ajustări hainelor cumpărate off the rack. Nu achiziţiona niciodată o haină, indiferent cât de mult îţi place, dacă nu găseşti mărimea ta şi nici nu există posibilitatea să poată fi modificată. Atât hainele prea largi cât şi cele prea strâmte dezavantajează serios silueta. În plus, nişte haine care îţi vin la fix vor părea automat mai scumpe, creând un look de ansamblu sofisticat.

jh-zane-paris-fashion-week-vanessa-hong-4-700x1050

5.  Mergi pe outfit-uri monocrome. Imprimeurile şi aplicaţiile creează iluzia optică de extra volum, aşa că evită să le porţi pe zonele-problemă. Pentru a mima o siluetă cât mai zveltă, renunţă cu totul la ele şi mergi pe o ţinută monocromă pe care o poţi apoi presăra cu accesorii în alte culori.

glamourai-monochrome

6.  Poartă intotdeuna tocuri. Pantofii cu toc nu sunt întotdeauna cea mai comodă alternativă, însă îţi corectează automat postura şi îţi alungesc întreaga siluetă. Bonus: poartă pantofi cât mai apropiaţi ca nuanţă cu pantalonii (dacă aceştia ating lungimea gleznei) sau culoarea piciorului (dacă porţi ceva scurt), pentru a mima o siluetă ultra-zveltă şi înaltă.

jnbybomberjacketsigersonmorrisonshoesvanessahong4-700x467

 

Sursa: One.ro

Comentariii