DISTRIBUIȚI

Daca recunosti unul sau mai multe aspecte dintre cele pe care ti le voi prezenta in continuare, in relatia ta, e timpul sa iei masuri! Indicat pentru sanatatea ta fizica si mentala ar fi sa nu te complaci intr-un tip de relatie abuziva.

Probabil la inceput crezi ca unele lucruri nu sunt cum par la prima vedere, sau poate iei unele semnale ca pe niste dovezi de prea multa iubire, dar ai grija, instictul aproape niciodata nu inseala si daca simti ca ceva nu e ok, probabil chiar asa este.
O relatie de iubire nu are nimic de-a face cu o relatie abuziva, iar semnalele asupra carora trebuie sa acorzi antentie, sunt:

Gelozia excesiva – a simti un pic de gelozie este firesc atunci cand iubim, insa daca partenerul are manifestari ciudate pe motiv ca este gelos, nu este in regula. Acesta poate avea banuieli ca poate fi inselat si daca partenera merge la piata sau la serviciu si cu timpul poate ajunge sa o acuze pe nedrept si chiar sa o izoleze de prieteni si familie doar ca sa fie el sigur ca ea este dedicata in exclusivitate lui. Aceasta este o dovada clara de relatie abuziva, asa ca fugi repede de acolo.

Incercarea de a domina – cand iubitul tau e atent cu tot ce faci, esti tentata sa crezi ca e grijuliu cu tine, insa daca acesta incepe sa controleze tot, inclusiv finantele sau unde mergi si cat stai, cu cine, ce si cat vorbesti si nu poti lua decizii decat daca el are mereu ultimul cuvant, atunci si acesta este un semnal ca te afli intr-o relatie abuziva.

Asteptari nerealiste – cand iubitul tau vine la tine cu replica precum ca daca il iubesti, el este tot ce ai tu nevoie si asteapta de la tine ca mereu sa-i fii pe plac, si acest fapt tradeaza un comportament abuziv.

Neasumarea problemelor si sentimentelor – mereu altii sunt vinovati si nu el, ci de obicei chiar victima care adesea “il provoaca”.

Abuz verbal – vorbeste astfel incat sa faca victima sa sufere si o desconsidera, facand-o sa se simta neputincioasa fara el sau o face de ras in fata altora.

De asemenea, fii atenta si la: rolurile sexuale rigide (cand crede ca femeia este inferioara si el trebuie sa fie cocosul), schimbarile bruste de comportament, amenintarea, distrugerea obiectelor, utilizarea fortei la nervi si sa nu mai vorbim de bataia propriu-zisa.

Toate aceste semnale iti arata clar ca ceea ce traiesti, nu poate fi considerata o relatie normala de iubire, ci mai degraba o relatie abuziva din care trebuie sa scapi cat de repede poti, fara a privi in urma.

Comentariii