DISTRIBUIȚI
sursa foto: perfecte.md

Atunci cand inlaturi parul de sub piele, acest lucru poate cauza uneori inflamatii ce pot duce la aparitia anumitor cicatrici. In cazul in care apare o astfel de problema, este necesara o oarecare rabdare pentru a fi sigura ca zona nu se va infecta.

De obicei, in zona inghinala isi face parul de sub piele aparitia, insa si pielea picioarelor poate fi afectata.

Ca sa nu intampini aceste probleme, trebuie sa cunosti cateva sfaturi despre cum sa scapi de parul de sub piele in mod corespunzator.

Un prim lucru ce trebuie facut dupa ce ai observant ca firele de par sunt ramase sub piele, este sa iei un prosop pe care sa-l inmoi in apa calda si sa-l aplici ca pe o compresa pe zona afectata pentru cincisprezece minute.

O alta modalitate de a scapa de parul de sub piele, este frecarea zonei usor, in timp ce faci dus. Aceasta operatiune poate fi efectuata si de doua ori pe zi si in felul acesta celulele moarte pot fi indepartate de pe piele, precum si bacteria ce cauzeaza inflamarea.

In cazul in care parul de sub piele se afla adanc acolo, produsele anti-acnee pot oferi de asemenea ajutorul dorit si mai poti folosi si o crema cu steroizi care sa aiba 1% hidrocortizon, frecventa de aplicare putand fi pana la de trei ori pe zi.

Daca riscul de inflamare nu exista, atunci poti, cu ajutorul unui ac steril, sa scoti capetele firelor de par de sub piele. Apoi, cu ajutorul unei pensete curate, le smulgi complet din piele si aplici un produs antiseptic.

Mai trebuie sa sti ca poti preveni ca parul de sub piele sa-si faca aparitia daca inainte cu 24 de ore de epilare iti pregatesti zona prin exfoliere usoara. Iar alt lucru care poate ajuta ca parul de sub piele sa nu existe, este folosirea unui aparat de ras cu o lama si nu cu mai multe, caci si acest lucru poate influenta.

In cazul in care parul de sub piele creeaza probleme mai grave, cum ar fi infectiile, trebuie sa ajungi, neaparat, la dermatolog pentru un tratament complet.

Sursa articol: acasatv.ro

Comentariii