DISTRIBUIȚI

Atunci cand esti in cautarea unui job, se poate intampla ca acest lucru sa fie destul de epuizant in ceea ce priveste partea emotionala. Afla in continuarea cum te poate ajuta pasiunea:

In procesul de cautarea a jobului dorit iti reactualizezi destul de des CV-ul, iar weekendurile pot deveni stresante si obositoare in loc de a te bucura de placerile ce inainte te incarcau cu energie pozitiva pentru intreaga saptamana.
Totusi, nu ar trebui sa permiti ca lucrurile sa fie astfel. Inteleg ca esti, poate, presata de ideea ca nu ai un loc de munca, insa renuntand la activitatile placute, nu faci decat sa inrautatesti situatia.
Iata cateva lucruri care te ajuta sa iti mentii o stare de confort si astfel te ajuta sa gandesti limpede in luarea celor mai bune decizii:
– O pasiune pentru ceva, te ajuta in largirea cercului de cunoscuti. La baza reusitelor se afla si networkingul si partea buna este ca se poate intampla si la o plimbare cu rolele sau chiar in supermarket. Conexiunile puternice se pot crea mai usor atunci cand va unesc pasiuni comune si grupurile pentru diferite hobby-uri sunt la fel de multe ca pasiunile si, deci, tot atat de multe sanse de a cunoaste oameni ce-ti pot intinde o mana de ajutor spre locul de munca dorit. Tot ce trebuie sa faci este sa iesi din casa si sa te bucuri de pasiunile tale.
– De ce sa pui in aplicare hobby-urile pe care le ai? Simplu: pentru ca asta iti mentine mai bine sanatatea mentala, iar oameni care au activitati care-i pasioneaza, sunt mult mai fericiti. Fericirea te ajuta sa gasesti apoi implinirea si pe plan profesional. De ce sa nu profiti de asta?
– Se stie ca prin activitatile fizice se obtine si se mentine un tonus fizic optim ce totodata face si ca moralul sa fie ridicat. Deci daca ai un hobby ce implica sportul, de orice fel, cu atat mai bine, inseamna ca esti sanatoasa fizic si psihic si astfel esti pregatita pentru jobul visat.
– Autodisciplina este si ea un punct forte in ceea ce priveste lucrul, caci te va face productiva si eficienta. Daca vrei, poti incepe cu asta chiar de acum, din timpul liber, si-ti va fi mult mai usor dupa ce te angajezi.
– Si nu in ultimul rand, fii atenta la increderea in tine. Poate pana nu demult ai lucrat cu oameni care aveau nevoie mereu de confirmari pentru a putea lucra, insa o data ce ai un hobby ce implica decizii proprii, uneori chiar legate de viata si de moarte, lucrurile se vor schimba si in acest sens iar apoi deciziile de serviciu vor fi “floare la ureche”.
Asadar, atunci cand ai un hobby, viata ta devine una mult mai echilibrata, iar daca fizic si psihic esti ok, interviul de angajare va fi ca luat pentru ca vei sti cum sa “te vinzi” astfel incat sa obtii exact ceea ce-ti doresti.

Comentariii