DISTRIBUIȚI
sursa foto: teamdeals.ro

In Romania, mersul la psiholog este inca ales ca ultima varianta posibila, mai ales cand este vorba despre propriul copil. Adesea, abia dupa ce problemele cu care se confrunta copilul se agraveaza, parintii decid ca si psihologul ar putea fi o incercare buna pentru rezolvarea acestora.

Parintii trebuie sa stie ca probleme de natura psihologica pot aparea nu doar in cazul copiilor hiperactivi, ce adesea sunt considerati obraznici, ci si in cazul copiilor prea cuminti, exagerat de linistiti.

Iar pentru a preveni si a putea combate agravarea unei astfel de situatii, exista cateva semne care dezvaluie faptul ca al tau copil are nevoie de ajutorul unui psiholog.

Spre exemplu, cand copilul are varsta conforma, dar nu intelege ce i se spune, nu vorbeste deloc, sau foarte putin sau nu priveste interlocutorul si prefera jocurile solitare, atunci copilul tau are nevoie de psiholog pentru a beneficia de ajutor de specialitate.

In cazul in care copilul este neatent, impulsiv si prea activ, fiindu-i greu sa tina minte lucruri sau le pierde usor, se misca in mod continuu, ori da raspunsuri la intrebari inainte ca acestea sa-i fie puse pana la capat si intrerupe mereu discutiile, consultul unui specialist trebuie luat in considerare.

O atentie deosebita trebuie si in cazul in care copilul nu poate invata sa scrie, sa citeasca sau sa calculeze la fel de usor precum colegii sai si trebuiesc luate masuri de specialitate, daca nu vrei ca micutul sa dezvolte stari de frustrare, anxietate ori chiar depresie.

De asemenea, alte semne care dau de gol instalarea unor probleme psihologice sunt si acelea cand copilul face miscari involuntare la nivelul corpului si al fetei, asa numitele ticuri, sau cand devine usor irascibil, enervandu-se din orice si devenind sfidator si certaret, ori cand manifesta un comportament foarte agresiv fata de obiecte, animale sau copii.

In plus, un copil care ar avea nevoie de ajutorul unui psiholog, mai poate prezenta si tulburari in ceea ce priveste alimentatia si teama de a nu lua in greutate, dar si deteriorarile in dezvoltarea limbajului expresiv sau/si receptiv, precum si temerile excesive.

Toate acestea tradeaza probleme ce pot si trebuiesc rezolvate cu ajutorul unui psiholog si asta fara jena sau vreo amanare, daca vrei sa ai un copil echilibrat si sanatos.

Sursa articol: www.csid.ro

Comentariii