DISTRIBUIȚI

Se spune ca viata unora e ca o telenovela. Partea mai proasta e ca telenovela asta e live, nu e tocmai cum e pe scena, iar tu, ca actor/personaj principal, traiesti la propriu toate starile. Cand te uiti la televizor, e mult mai simplu sa ii plangi de mila Consuelei ca a parasit-o iubitul sau lui Alejandro ca tipa de care e indragostit s-a dovedit a fi o scorpie sau, mai rau, e chiar sora pe care n-a cunoscut-o pana atunci…din diverse motive. Dar ce te faci cand Alejandro sau Consuelo esti chiar tu si cand viata ti se pare mai degraba o tarfa fara scrupule decat o tipa frumoasa si eleganta? Pai o traiesti! N-ai altfel incotro! Cu bune, cu rele…viata e frumoasa! Si vorba aceea…daca viata nu iti zambeste, gadil-o! 😛

Soarta ne e data? Destinul ne e scris inca de cand ne nastem? Sau noi singuri ne facem viata? Karma oare exista? Se tot vorbeste de liberul arbitru…Dar daca el exista cu adevarat, atunci unde e treaba lui Dumnezeu in toata afacerea asta numita viata? Eu, personal, am trecut prin experiente care mi-au demonstrat ca Dumnezeu exista cu adevarat. Cred cu tarie ca nimic nu e intamplator in viata, ca totul ni se intampla cu un scop, cu un rost, cu un motiv…Aici probabil intervine Dumnezeu…Dar cand alegi calea gresita, tot Dumnezeu e de vina? Sau calea aceea gresita nu e tocmai gresita ci e exact ceea ce trebuie sa se intample? Cred ca ni s-a intamplat tuturor sa ne punem intrebari din astea existentiale mai ales cand dam de greu. Atunci cand ne e bine, parca nu ne pasa nici de soarta, nici de destin, nici macar de Dumnezeu….In 5 randuri l-am pomenit deja pe Dumnezeu de o gramada de ori fara intentie, ci doar cu directie 😉
. Nu sunt nici pe departe genul bisericos, nu imi fac cruce pana la pamant atunci cand trec prin fata unei biserici si nici nu postesc in fiecare miercuri si vineri. Sunt un om normal, cu trairi normale, cu o viata normala, poate, uneori traita nu tocmai in cuvantul Bisericii, dar cred ca, de fapt, credinta nu in asta se masoara ci in sentimentul pe care il porti in suflet si in ceea ce crezi pana la urma ca reprezinta Divinitatea!

Suntem oameni! Supusi greselii…Supusi tentatiilor…Se spune ca din greseli omul invata. Dar oare chiar se intampla asta mereu?
Am facut multe greseli de-a lungul vietii…Nu le regret! Nu regret aproape nimic! Cred ca tot ceea ce mi s-a intamplat a fost pentru ca asa a fost dat! Pentru ca asa a trebuit sa se intample! Viata asta mi-a oferit multe lucruri bune, dar si mai multe lucruri rele. Toate m-au ajutat sa devin ceea ce sunt azi. Un om caruia nu ii e rusine sa iasa pe strada. Un om cu coloana vertebrala si un om cu principii…Ca e bine, ca e rau, probabil, asta doar timpul va dovedi.
Prin viata mea s-au perindat o gramada de oameni…De la unii am invatat…De la altii m-am ales cu un gust amar…Unii au trecut proba timpului, iar altii….ei bine, altii n-au contat. Transformarile mele se datoreaza in principal oamenilor care au trecut prin viata mea……Unii au lasat cicatrici adanci, dar, chiar si pentru asta, le multumesc!
Multumiri pentru articol Bianca Lutea

Comentariii