DISTRIBUIȚI

Dupa un studiu efectuat in Franta, rezulta ca femeile care aleg sa nu poarte sutien, stiu ceea ce este mai bine pentru ele si nicidecum nu sunt considerate extravagante ori lipsite de feminitate. Mai mult, cercetatorii sfatuiesc toate femeile sa renunte la acest obiect vestimentar.

Conform publicatiei connexioninfrance.com, un profesor de la Universitatea Franche-Conte din Besancon afirma ca sanii au de suferit daca sunt mereu stransi in sutien si ca acestia ar trebui lasati liberi.

Cercetarea care a fost facuta in acest sens, a fost efectuata intr-o perioada de 15 ani si au fost luate in cadrul experimentului in jur de 300 de femei. Cu ajutorul acestui studiu, s-a ajuns la concluzia ca sanii nu se pot dezvolta cum trebuie daca sunt impiedicati continuu de strangerea unui sutien.

Aceeasi cercetare afirma ca sanii trebuie lasati naturali si liberi pentru ca ei sa poata sa devina fermi si mai tonifiati. In plus, femeile care au luat parte la acest experiment au declarant ca dupa ce au renuntat la a mai purta sutien, nu au mai prezentat dureri de spate.

Jean-Denis Rouillon, profesor la Universitatea Franche-Conte, spune ca sutienul nu este o nevoie reala a femeilor si ca cele care au purtat multi ani sutien, nu vor obtine peste noapte un efect benefic daca renunta la el. Totusi, daca vor sa renunte, aceste femei nu trebuie sa o faca dintr-odata, ci treptat, purtarea unui sutien fiind adoptata tot mai rar.

In cazul femeilor ce nu au purtat deloc sutien s-a constatat ca sfarcurile acestora se ridicau in fiecare an cu cate 7 mm spre umar, sanii devenind mai fermi si fara risc de vergeturi.

Fetele ai caror sani incep sa se dezvolte, nu ar trebui sa poarte sutien pentru a nu deveni dependente de acest accesoriu ce, practic, nu ofera niciun avantaj, ci din contra, le va face muschii sanilor sa se degradeze si astfel se vor lasa mult mai repede.

Comentariii