DISTRIBUIȚI

Fie ca este vorba de fuga de responsabilitate, sau ca nu au intalnit inca persoana potrivita, ori ca inca nu se simt pregatiti, barbatii par sa se fereasca tot mai mult de relatiile lungi. Nu toti, ce-i drept, insa majoritatea tind sa aleaga relatii de scurta durata sau chiar o relatie de prietenie cu beneficii si nu ceva serios ori stabil pentru prea mult timp.

In cautarea unor raspunsuri la inrebarea: “de ce fug unii barbati de relatiile lungi?”, am incercat sa vedem si alte posibile motive care determina acest lucru. Si anume:

– Probabil fiind obisnuiti cu femei usor posesive, barbatii au impresia ca daca raman intr-o relatie de durata, isi vor pierde libertatea si nu se vor mai putea bucura de propriile lucruri si activitati pe care inainte le faceau.

– Ori se simt amenintati de ideea ca odata implicati in relatii lungi, femeile ii vor schimba dupa bunul lor plac.

– Fidelitatea de care trebuie sa dea dovada intr-o relatie de lunga durata, poate fi si ea un factor de evadare. Multi barbati nu pot fi monogami si de aceea prefera sa evite relatiile lungi si serioase.

– Si schimbarea atitudinii femeii de langa el il poate face pe un barbat sa renunte la o relatie. Lipsa afectiuni de la inceput, intr-o relatie, nu-i surade unui barbat si atfel nu doreste sa se implice prea mult.

– Dezamagirea dintr-o posibila fosta relatie de durata, il poate determina pe un barbat sa nu-si mai asume un astfel de angajament.

– Cat timp flacara pasiunii arde, nici barbatul nu pleaca. In schimb, daca e doar atat, o data ce focul s-a stins, si el e deja in alta parte. Asa ca nu poate fi vorba de o relatie lunga de zeci de ani.

– Partea financiara poate fi si ea un aspect. Cand femeia vrea mai mult decat poate barbatul oferi, acesta poate deveni frustrat si va renunta.

– Cand se simte presat sa faca pasul si nu e pregatit, poate alege cea mai usoara cale: renuntarea.

– Si in fine, familia sau obiceiurile se poate sa nu se potriveasca personalitatii fiecaruia dintre voi si atunci, clar, nu poate fi vorba de o relatie de durata.
De obicei barbatii fug de relatiile lungi, insa de multe ori si noi, femeile, parca nu ne simtim suficient de pregatite pentru niste responsabilitati prea mari si atunci poate ar fi bine sa mai asteptam si sa nu grabim lucrurile.

Comentariii