DISTRIBUIȚI

De obicei, această întrebare îi frământă cel mai mult pe mama și bunica ta, după care urmează colegii curioși și toți cunoscuții. Uneori, chiar și noi, uitându-ne în oglindă, ne întrebăm: Oare de ce încă nu m-am măritat? 

Nu vom analiza situația în care măritișul nu face parte din prioritățile tale…  poate nu te vezi în rol de mireasă sau soție și involuntar alegi independența și libertatea. Dar dacă visezi la soț și familie, însă mult-dorita cerere în căsătorie nu se prevede în curând, trebuie să clarifici care sunt motivele și cauzele determinante. Nu este exclus că te vei regăsi în unele din punctele din lista de mai jos!

 1. Te temi de atașare

Acesta este motivul de bază al singurătății femeilor moderne. Multe dintre ele au parteneri, dar totuși nu se grăbesc să se despartă de statutul single. Este evident că în spatele naivei idei se ascunde banala frică de a te trezi singură și trădată. Într-adevăr, relațiile apropiate sau de cuplu sunt imposibile fără atașament și dependență și riscul că îți va fi inima rănită persistă mereu. În același timp, refuzând riscul, parcă din timp îți programezi înfrângerea, lipsindu-te de posibilitatea de a fi cu adevărat fericită.

2. Ești prea inaccesibilă

Vrei sau nu, în comunicarea cu bărbații îmbraci masca de Regină a Zăpezilor, promovând inaccesibilitatea și respectând sever distanța. O periodă de timp aceste acțiuni intrigă bărbații, dar treptat chiar și cei mai perseverenți bărbați se plictisesc și cedează, crezând că nu prezintă interes pentru tine. Fără îndoială, masca severei prințese este superbă, dar ar trebui să fii mai simplă și mai realistă, făcând pași în întâmpinarea prințului care-ți caută atenția.

 3. Nu poți uita trecutul

Dorul și nostalgia după dragostea pierdută și amintirile fierbinți cu fostul sunt extrem de normale, dar dacă fantomele trecutului te deranjează mereu, mai ales în clipele în care ești cu un nou partener, riști să nu ai viitor și să trăiești cu trecutul. Încearcă să apelezi la ajutorul psihologului și folosește practica meditației pentru a pune punct unei etape a vieții tale și pentru a deschide inima unei noi relații.

4. Nu ai curajul să pui capăt relațiilor fără viitor

Nu este exclus că departe de căsătorie te ține relația care nu are viitor. Psihologul american Amir Levine a găsit un termen exact pentru așa cazuri: “situationship” (de la cuvintele “situation” și “relationship”) – relațiile fără viitor care sunt greu de rupt, chiar dacă este necesar să o faci pentru a-ți recăpăta fericirea.

5. Prea multă actorie

Dacă în relația ta mereu apar certurile intense, cu lacrimi în pernă, agresivitate, singurătate, citirea poeziilor triste, iar după aceasta sms-uri lungi, promisiuni, împăcări și iar certuri, atunci trebuie să încerci să-ți răspunzi onest la întrebarea: “Ție chiar îți place atât de mult acest “tobogan american”?… sau poate de vină este temperamentul.

Cel mai trist este că în timp ce tu pierzi timpul pe nervi și lacrimi pentru a alimenta acest spectacol, bărbatul devine invizibil, iar el are nevoie de relații sincere, pasionale și pline de dragoste.

Sursa articol: unica.md

Foto: Adevarul

Comentariii