DISTRIBUIȚI

Rabdarea este un atuu foarte important in tot ceea ce facem, caci cu calm se rezolva totul.

Cand eram mici eram nerabdatori sa fim mari, acum ca am ajuns mari si ne lovim de atatea probleme la locul de munca, in familie, stres, timp insuficient, nu stim cum sa alergam dupa cat mai multi bani, ne-am dori sa dam timpul inapoi sa nu mai avem atatea responsabilitati, decat a jucatului si facutul temelor pentru scoala.

Totul era asa de simplu, insa si temele ni se pareau grele si ziceam in gandul nostru celebra fraza „lasa ca o sa fiu eu mare”. Am ajuns in categoria „mari”, insa fiecare etapa a vietii implica responsabilitatile ei si trebuie traita atunci, caci timpul nu-l mai putem intoarcem.

Atunci cand ne pierdem rabdarea ar trebui sa ne gandim ca s-ar putea sa zicem o prostie pentru care s-ar putea sa ne para rau mai tarziu, asadar respira adanc si trage in piept. Incearca sa-ti stabilesti un mod comportament in situatiile in care te enervezi si iti pierzi controlul, incearca sa nu tipi, izbesti ori trantesti lucrurile, mentine-ti calmul, trateaza lucrurile cu umor, cu zambetul pe buze. Chiar daca nu reusesti prima data,a doua oara sigur vei reusi, doar exerseaza.

Incearca sa analizezi mai mult lucrurile si sa comentezi mai putin, caci rabdarea reprezinta respect
fata de interlocutor. In unele situatii spontaneitatea nu ne ajuta.

La toate greutatile vietii cauta in tine puterea cu care sa mergi mai departe. La ispita frumusetii tu ai infrangerea, la greutatea muncii tu ai curajul, iar la vorba cea rea tu ai RABDARE. Cand ai ajuns la ea, nimic nu iti va mai sta in cale.

Comentariii