DISTRIBUIȚI
Sursa foto: tiwasblog.co

Sunt cateva intrebari in viata care, parca, se tot repeta in diverse forme. Daca esti singura: de ce esti singura? Daca esti cu cineva: de ce nu te casatoresti? Daca esti casatorita: de ce nu faci un copil? Daca ai un copil: de ce nu-i faci un fratior sau o surioara? Si tot asa.

Adevarul e ca nu-i treaba cuiva de ce nu te casatoresti tu sau de ce… toate celelalte de ce-uri din viata ta.

Te priveste direct si personal ce vrei sau ce nu vrei sa faci, cand si daca. Oamenii, se pare, totusi, ca nu inteleg asta si continua sa puna intrebari inoportune tot timpul. Si mai ales cei ce nu-ti sunt prea apropiati. Aceia sunt cei ma curiosi cu privire la viata ta. Dar din fericire, avem “ac de cojocul lor”, uite asa, sa-i lecuim nitel de a-si baga nasul “unde nu le fierbe oala”.


Raspunsuri amuzante pentru cei care te intreaba de ce nu te casatoresti:

Atunci cand rudele insista cu intrebari legate de maritis, un raspuns bun pentru a le face ca data viitoare sa-mi muste buzele in loc sa mai intrebe de-astea, ar putea fi: “nu ma simt inca pregatita sa devin – aici ei se asteapta ca tu sa spui sotie, sau asa ceva, dar tu continui si zici – plictisitoare” si gata, cu un zambet mic, ai scapat.

Daca vrei sa scapi, pur si simplu, de curiosi, poti spune ori ca astepti ca vedeta ta preferata sa-si ia inima in dinti si sa te ceara odata, ori ceva gen: “ai vazut tu vreo eroina casatorita?” ceea ce inseamna, evident, ca ai alte prioritati.

La o intrebare fara sens, trebuie sa raspunzi cu una la fel, numai asa cei care intreaba vor putea vedea ce enervanta poate fi una de acest fel. Aici poti aplica intrebare vs intrebare: “De ce nu te casatoresti?” – “Dar tu de ce ai facut-o?” si uite asa mai inchizi gura lumii un pic.

Sau poti spune ca te numeri printre putinii norocosi si nu vrei sa schimbi asta, sau ca nu vrei sa ajungi sa te simti vinovata de suprapopularea planetei. Iar daca esti si mai curajoasa de atat, poti spune chiar ca iti plac prea mult aventurile de o noapte pentru a-ti complica viata cu aceeasi ciorba mereu.

Astfel de raspunsuri amuzante pot fi arma perfecta de a da “peste nas” curiosilor, chiar cu zambetul pe buze si fara ca acestia sa se simta prea ofensati. Incearca-le! Ce ai de pierdut? Oricum nu te iau ei de nevasta.

Comentariii