DISTRIBUIȚI

Oamenii egoisti ii trateaza pe cei din jur urat, nu au prieteni adevarati si sunt incapabili de iubire. Gresit!

Am fost ivatati sa simtim ca propriile noastre nevoi sunt de condamnat, sunt rusinoase. Ca rezultat, punem nevoile altora inaintea nevoilor noastre, in detrimentul bunastrarii noastre.

Pe termen lung sa fim egoisti este necesar pentru a ne atinge scopurile, pentru a fi fericiti si impacati cu sine, dar este important si in relatia cu ceilalti. Asa ca, data viitoare cand te vei simti vinovat ca faci ceea ce iti place, ca te pui pe tine pe primul loc, ca esti egoist, aminteste-ti urmatoarele lucruri:

1. Egoismul imbunatateste relatia ta cu tine si cu cei din jur
Egoismul inseamna uneori conectarea la placut, la distractie si iubire de sine. Cand vei face acest lucru vei ajunge la concluzia ca meriti sa fii tratat bine. Sa fii bun cu tine nu inseamna sa tratezi urat pe altcineva, ci inseamna ca meriti ca cei din jur sa te trateze asa cum tu te tratezi. Fii bun cu tine!

2. Daca esti egoist inseamna ca intelegi ca fericirea vine din interiorul tau
Incercarea de ai multumi pe altii creeaza frustrare, stres si dezamagire. Toata lumea are opinii diferite despre ce ar trebui sa faci, cum ar trebui sa faci, asa ca nu poti face pe toata lumea fericita. In plus daca ii vei pune pe altii pe primul loc, le vei da puterea de a-ti conduce viata, si vei trai cu impresia ca fericirea vine de la ei, dar fericirea sta inauntrul tau.

3. Obisnuieste-te sa-ti asculti vocea interioara
Cand trebuie asculti o singura persoana, pe tine, deciziile sunt mult mai usor de luat. Atunci cand faci alegeri bazate pe dorintele tale, te vei armoniza cu busola ta interna. Este un ciclu de auto-sustinere care iti va aduce fericirea.

4. Ai grija de tine si nu de altii, ei pot avea singuri grija de ei
Asumarea responsabilitatii pentru propria bunastare iti ia o greutate de pe umeri, dar si de pe umerii celorlalti. Rupe ciclul de co-dependenta, fii fericit si sanatos.

5. Nu poti oferi iubirea pe care nu o ai
Pentru a oferi iubire altora trebuie sa te iubesti mai intai pe tine. Cum poti da iubire daca tu nu te iubesti pe tine?

6. Nu da vina pe altii pentru nefericirea ta
Cand obiectivul tau principal este sa ii multumesti pe altii, le dai acestora puterea asupra sentimentelor tale. Incerca sa fii responsabil pentru fericirea si nefericirea ta. Nu permite altor persoane sa fie responsabile de fericirea ta, acest lucru favorizeaza relatiile bune si sanatoase.

Sa fii egoist inseamna sa ai gija de tine, de propria fericire, sa te pui pe tine pe primul loc. Acest lucru este fundamental pentru o viata implinita. Daca ai momente cand te vei simti vinovat de egoism, aminteste-ti ca acesta este necesar pentru propria sanatate si fericire, dar si pentru ai putea ajuta pe altii, pentru a le oferi iubire, respect, apreciere, etc.

foto: soulstylebeauty.com

Comentariii