DISTRIBUIȚI

Există mai multe motive pentru miresele au ajuns să poarte voal în ziua nunții.

Pentru a-și demonstra virginitatea
Voalul era o metaforă a himenului, așa că dacă era intact mireasa era pură și neatinsă.

Pentru a-și ascunde fețele
Pe vremea când toate nunțile erau aranjate de familii, mireasa trebuia să-și acopere fața cu voal pe tot parcursul nunții pentru ca mirele să nu se poată răzgândi și să fugă de la obligațiile familiale.

Ca să nu fugă
Un voal masiv putea împiedica o mireasă să fugă de la propria nuntă. Uneori miresele nu puteau vedea prin voal. De aceea, miresele sunt ghidate către mire de către naș sau tată. Unele familii se temeau ca mireasa să nu fie răpită datorită frumuseții sale.

Pentru a ține demonii la distanță
Miresele din Imperiul Roman purtau un voal care le acoperea întregul corp (flammeum). Rolul său era acela de păcăli spiritele rele pentru a nu blestema mireasa și era colorat în roșu. Părea astfel că mireasa este încojurată de foc. În unele regiuni domnișoarele de onoare purtau același voal pentru a aduce confuzie demonilor. În plus, miresele nu aveau voie să probeze voalul fără a proba și rochia de mireasa pentru că va rezulta o căsnicie fericită.

Ca semn al proprietății
Momentul în care mirele ridica voalul miresei era văzut ca momentul în care își deschide cadoul. Femeia era văzută ca dar pentru bărbat.

Pentru că frumusețea nu este importantă
Evreii văd purtarea voalului ca semn că dragostea nu ține cont de aspectul fizic. Purtarea voalului este semn că mirele își iubește mireasa mai presus de frumusețea ei.

Sursa: unica.ro

Comentariii