DISTRIBUIȚI

Produsele ecologice au succes si in Romania de ceva timp in randul oamenilor tot mai preocupati de sanatatea lor, iar din anul 2000, la noi s-a creat si un fel de grau utilizat pentru paste, acesta fiind totodata si primul produs bio obtinut in tara noastra.
Desi sunt destul de scumpe, multe dintre ele fiind de import, aceste produse devin tot mai cautate si consummate de romani in alimentatia zilnica si nu numai.
Doar un pas de la ce mancam pana la cu ce ne imbracam

Dupa cum bine stim, o alimentatie sanatoasa inseamna si un corp sanatos, pe cand o alimentatie haotica este urmata de un dezechilibru interior ce poate duce la instalarea multor boli grave, uneori chiar fatale.
Dar alimentatia bio nu este singura ce atrage atentia consumatorilor, ci si imbracamintea are un rol important in mentinerea unui corp ingrijit si sanatos, motiv pentru care designerii au adoptat si ei materialele eco in creatiile lor vestimentare.
De pilda, in timp ce alimentele precum: laptele de orez, zaharul brun, cafeaua, biscuitii, ceaiurile, sucurile si asa mai departe, sunt disponibile in varianta ecologica si ajuta la mentinerea sanatatii si a bunei functionari a organismului in interior; la fel si vestimentatia este creata din materiale bio precum: inul, bumbacul, canepa, lana sau matasea, purtarea lor pe piele asigurand atat confort cat si aspect placut, ajutand astfel si la mentinerea pielii uscate, protejand-o de frig, caldura sau iritatii neplacute.
Asadar, in timp ce produsele alimentare sunt obtinute prin agricultura ecologica, fara a fi modificate genetic in vreun fel, nici materialele vestimentare obtinute printr-un process bio nu au voie sa contina inalbitori sau alte tipuri de substante toxice, impreuna formand ajutorul perfect al omului modern ce-si doreste o “minte sanatoasa in corp sanatos” si ingrijit, acest lucru fiind posibil intorcandu-ne, deci, la natura.

Comentariii