DISTRIBUIȚI

O eleva din Oradea care a avut neplacuta surpriza sa i se micsoreze nota la examenul de bacalaureat dupa contestatie le-a transmis un mesaj pe Facebook profesorilor.

 

Abolventa la Colegiul National Emanuil Gojdu din Oradea, Larisa But a obtinut nota 9.1 la Limba si literatura romana, 8.6 la Matematica si 8.5 la Anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana. Convinsa ca merita note mai mari, Larisa a decis sa depuna contestatie la doua materii, la Limba romana si la Anatomie si fiziologie umana.

In urma rezolvarii contestatiilor eleva s-a trezit cu o nota mult mai mica la Limba romana, 7.8 fata de 9.1. La Anatomie a obtinut o nota mai mare, 8.8 fata de 8.5. Deoarece trebuie sa fie o diferenta de minim 0.5 pentru ca nota de la contestatie sa fie luata in calcul, doar la Limba romana i s-a modificat nota finala. In urma acestei modificari eleva a obtinut media 8.3, insa se declara nemultumita de sistemul de invatamant romanesc.

„Dragi profesori, am si eu o nelamurire. Sunt o simpla absolventa de liceu care a avut deosebita „onoare” de a sustine examenul de bacalaureat. Am obtinut la limba romana nota 9.10. Am considerat ca merit mai mult si am decis sa depun contestatie. Am luat dupa contestatie nota 7.80. Acum va intreb eu, dragi dascali, dragi „indrumatori”, cum va place sa va numiti: Cum este posibil asa ceva? Cum se poate ca un elev de la nota 9 sa ajunga la nota 7? Sunt mandra sa ma numesc „beneficiar” al sistemului de invatamant romanesc. Dar totusi, de ce am beneficiat in acesti 12 ani de scoala? Intr-adevar, am intalnit cativa profesori minunati, pe care nu ii voi uita niciodata, dar din pacate prea putini. Am invatat foarte mult pentru acest examen, parintii mei au muncit sa imi plateasca ore in particular, tocmai pentru ca munca depusa de acesti dascali in timpul scolii nu era suficienta.
Iar acum nelamurirea mea, de ce exista asemenea oameni in sistemul de invatamant? De ce exista inca acesti profesori cu mentalitati comuniste care ne corecteaza noua lucrarile si carora nu le pasa de viitorul nostru? De ce poate un om frustrat, care ne considera treapta inferioara a acestui sistem infect, sa ne dea note pe care nu le meritam? De ce? Din fericire pentru mine, eu nu am nevoie pentru facultate de media de la acest examen, dar sunt altii care isi pot rata viitorul din cauza unor profesori inadaptati si a unui sistem corupt plin de oameni nepasatori!
Noi suntem oamenii care vom conduce tara aceasta in viitor si voi ce faceti? Incercati sa ne doborati inainte de a apuca sa inflorim si sa ne dezvoltam!
Domnilor guvernanti, Cum puteti permite asa ceva? Cum puteti permite atat de multa coruptie in tara dumneavoastra? Aveti aici o mina de aur, aveti elevi olimpici, elevi buni, care va pleaca din tara pentru ca deja si-au dat seama cum functioneaza. Pentru ce sa mai invatam 12 ani, pentru ce sa ne chinuim si sa nu dormim noptile, daca singurul document care atesta la final cunostintele noastre, este aceasta bucata de hartie, unde notele nu reflecta deloc realitatea?
Tot ce imi doresc este ca acesti profesori sa nu isi mai bata joc de noi, de viitorul nostru, sau de munca parintilor nostri, si daca se poate…nici sa nu mai fie in sistemul de invatamant. Cu stima, o alta eleva pe care ati pierdut-o
„, a postat Larisa But pe profilul de Facebook.

Dragi profesori, am și eu o nelămurire. Sunt o simplă absolventă de liceu care a avut deosebita „onoare” de a susține…

Posted by But Larisa on 16 Iulie 2016

Sursa: PRO TV.RO / FACEBOOK.COM

Comentariii