DISTRIBUIȚI

Desi dragostea si atractia sunt sentimente foarte asemanatoare, putand fi adesea usor confundate una cu alta, exista totusi cateva diferente intre cele doua stari.

Daca ai o relatie de ceva timp, probabil e si mai greu sa-ti dai seama daca ceea ce traiesti este doar o atractie temporara sau este vorba despre dragostea aceea adevarata pe care o asteptai de mult timp.

Teoretic nu ar trebui sa fie foarte greu de ghicit care-i una si care-i alta, insa cum practica este cea care ne omoara, ar fi bine sa acordam atentie urmatoarelor diferente:

1. Este stiut faptul ca atunci cand iubesti, viata iti pare mai frumoasa si mai bogata in experiente placute, insa daca este vorba doar despre o atractie fizica, totul tinde sa devina complicat si relatia risca sa se termine destul de rapid.

2. Atunci cand te indragostesti, iei totul in serios si chiar incepi sa visezi la un viitor comun. Daca este vorba doar despre atractie, nu prea te gandesti la ce va fi, ci mai degraba vrei sa traiesti clipa si ideea unui viitor cu cineva poate fi Inca departe de gandurile si planurile tale. Ai grija totusi la ce iti doresti si nu da pasarea din mana ca mai tarziu sa nu ai regrete.

3. Daca iubesti, iti place totul la partenerul tau si chiar si unele lucruri deranjante le treci mai usor cu vederea. In schimb, daca doar te atrage si nu il iubesti cu adevarat, totul este mai superficial si te pot supara chiar si cele mai mici lucruri.

4. Increderea este un alt factor important cand vine vorba despre o relatie de iubire, iar daca aceasta lipseste, s-ar putea sa fie vorba desprea o atractie doar, chiar daca, poate, pare a fi mai mult de atat. Pentru ca relatia sa reziste, ea trebuie sprijinita pe o fundatie solida si nu pe placeri de moment.

5. Cand iubesti sincer si te simti iubita la fel, nu ai teama ca deciziile tale ar putea supara partenerul, pentru ca orice lucru facut si orice decizie este luata cu gandul la doi si nu in mod egoist. Pe cand daca te simti doar atrasa de el, nu-ti prea pasa ce ar putea crede pentru ca nu simti nevoia sa-l incluzi in viata ta mai mult decat e cazul.

Acum ca sti aceste diferente, tu ce crezi? Iubesti cu adevarat, sau tot ce simti este o atractie fizica fata de partenerul tau?

Comentariii