DISTRIBUIȚI

Cei mai multi dintre noi petrecem foarte mult timp in fata televizorului, calculatorului, laptopului sau, mai nou, in fata tabletelor si smartphone-urilor. Studiile arata ca 60% dintre oameni petrec mai mult de 6 ore pe zi in fata unui dispozitiv digital. Insa, putini cunosc efectele negative ale luminii albastre emise de dispozitivele digitale.

Studiile sugereaza ca, in timp, expunerea la lumina albastra artificiala ar putea provoca daune grave ochilor si sanatatii organismului.

Ce este lumina albastra?

Lumina albastra este omniprezenta. Sursele de lumina albastra includ soarele, ecranele digitale (televizoare, calculatoare, laptop-uri, telefoane inteligente si tablete), dispozitivele electronice si lumina fluorescenta sau lumina din LED-uri.

Lumina albastra este o culoare din spectrul luminii, care poate fi observata de ochiul uman. Acesta are o lungime de unda foarte scurta, producand o cantitate mare de energie.

Lumina albastra artificiala

Tehnologia digitala a avansat uimitor de repede in ultimii ani, multe dintre dispozitivele electronice din ziua de azi folosesc tehnologie LED pentru a ajuta la sporirea luminozitatii si claritatii ecranului.

Aceste LED-uri emit unde de lumina albastra foarte puternice. Telefoanele mobile, calculatoarele, tabletele si televizoarele sunt doar cateva din dispozitivele care folosesc aceasta tehnologie. Datorita lor suntem expusi la mai multe surse de lumina albastra, pe perioade mai lungi de timp.

Care sunt efectele negative ale expunerii prelungite la lumina albastra artificiala?

Expunerea prelungita la lumina albastra pe timp de noapte reduce producerea de melatonina, hormonul care regleaza somnul, si perturba ritmul acestuia, provocand chiar insomnii. Cercetatorii de la Harvard au corelat munca in schimbul de noapte si expunerea la lumina albastra pe timp de noapte cu mai multe tipuri de cancer (san, prostata), cu diabetul, bolile de inima, obezitatea sau depresia.

Lumina albastra afecteaza retina si poate cauza afectiuni oculare precum ochi inrositi, uscati, obositi, dar si afectiuni oculare grave, precum degenerescenta maculara legata de varsta (DMLV).

Cercetarile au aratat ca 83 % dintre purtatorii de ochelari se confrunta cu un stres ocular in timpul sau dupa utilizarea dispozitivelor digitale.

Care sunt solutiile ?

– Incercati sa petreceti mai putin timp in fata televizorului, calculatorului si smartphone-ului.

– Cand lucrati in fata calculatorului luati pauze de 10 minute la fiecare ora.

– Cu o ora inainte de somn, nu utilizati televizorul, calculatorul sau smartphone-ul.

– Purtati ochelari cu lentile de protectie impotriva luminii albastre, precum lentilele Hoya cu tratamentul antireflex BlueControl – special conceput pentru a proteja ochii impotriva stresului ocular generat de lumina albastra a dispozitivelor digitale.

BlueControl iti ofera confort si protectie intr-o lume digitala

Intri in contact cu numeroase ecrane in viata de zi cu zi? Cat de des iti verifici telefonul pe parcursul unei zile? Fara sa iti dai seama, ochii tai sufera foarte mult in aceasta era digitala. In mod constant scrii mesaje, te joci, navighezi sau lucrezi pe dispozitive digitale pentru perioade prelungite de timp. Expunerea pe termen lung la lumina albastra a acestor ecrane iti poate provoca oboseala ochilor si poate avea impact asupra somnului, contribuind la deteriorarea retinei.

Lentilele Blue Control de la Hoya te pot ajuta, deoarece:

• previn oboseala si stresul ocular

• reduc efectul de stralucire si intensifica contrastul

• ofera o vedere mai confortabila si relaxata

• iti pastreaza ochii intr-o conditie buna

• ofera o perceptie mult mai naturala a culorilor

• sunt intotdeauna disponibile in combinatie, cu Hi-Vision LongLife, (cel mai rezistent si cel mai durabil tip de lentile de protectie antireflex in prezent).

Profita de campania promotionala Hoya „Pretuieste-ti vederea” si achizitioneaza  lentilele Hoya Blue Control cu 25% reducere. Promotie valabila pana pe 29 februarie 2016.

Adreseaza-te celui mai apropiat magazin de optica si solicita detalii despre lentilele Hoya Blue Control.  Poti localiza partenerii Hoya Lens Romania in aceasta aplicatie:  https://www.facebook.com/HoyaLensRomania/app/190322544333196/

Comentariii