DISTRIBUIȚI
sursa foto: divahair.ro

La prima vedere, samponul 2 in 1 pare a fi o solutie la indemana. In loc sa cumperi sampon si balsam, fiecare separat, pare mai avantajos sa le ai pe amandoua in acelasi recipient astfel economisind bani in primul rand, dar si timp. Dar chiar este samponul 2 in 1 o solutie buna?

Daca ascultam ceea ce sustin cercetatorii, rezulta ca samponul 2 in 1 nu poate functiona deloc atat de bine pe cat se spune, totul fiind redus la invelisul exterior al firelor ce permite ca apa sa intre in firele de par si sa le curete. De asemenea, cuticula – invelisul exterior al firului de par – are si responsabilitatea secretiei de uleiuri naturale din par care usuca firele acestuia.

Asadar, samponul are rolul de a deschide respectivul invelis, iar balsamul ar trebui sa poata hidrata parul si sa inchida cuticulele si astfel sa poata rezulta o podoaba capilara sanatoasa, cu aspect stralucitor.

De aceea este o problema cand samponul 2 in 1 este folosit, pentru ca acest tip de sampon nu poate, in acelasi timp, si sa deschida si sa inchida invelisul din exteriorul firului de par si desi parul va fi curatat, balsamul din samponul 2 in 1 nu inchide cuticula, ci doar pune un strat de silicon pe fir.

Daca se opteaza pentru un sampon 2 in 1, parul nu va putea avea efectul dorit, ci se va deteriora, va parea neingrijit si va trebui mult mai frecvent spalat.

Comentariii