DISTRIBUIȚI

Oricine are de luptat cu o depresie, stie ce daunatoare poate fi aceasta si nu putine sunt persoanele care apeleaza la ajutorul unui psihoterapeut pentru a-si putea imbunatati starea psihica.

Totusi, dupa cum afirma chiar specialistii, cateodata discutiile periodice nu sunt suficiente.

Despresia nu alege in functie de frumusete, varsta, sex ori pozitie materiala si sociala, iar daca tu insati nu ai grija de propria sanatate psihica, foarte usor poti cadea in cele mai grave stari de depresie.

Cauzele pentru care poti face o depresie sunt multiple si diferite de la om la om, insa nu are rost sa vorbim acum despre asta, ci mult mai important este sa sti cum iti poti reveni daca ti se intampla asa ceva.

In fazele incipiente, usoare, familia si prietenii pot fi de ajutor, insa in cazul in care situatia este grava, ai nevoie de un specialist si chiar de un instructor de fitness.


Cum te poate ajuta instructorul de finess pentru a scapa de depresie

Ei bine, te poti intreba asta si afla ca da, chiar te poate ajuta. Cum? Simplu, prin a te invata cum sa faci gimnastica anti-depresie.

De multe ori psihoterapia in sine nu functioneaza daca persoana in cauza nu actioneaza si nu face o schimbare pentru a putea iesi din acea stare de depresie, iar o buna metoda pentru a-si depasi starea respectiva poate fi gasirea unui antrenor care sa o ajute sa faca exercitii fizice specializate.

Terapeutii spun ca este necesar a se face miscare fizica in mod regulat, timp de cel putin doua luni si jumatate pentru ca simptomele depresiei sa se diminueze in mod semnificativ si avantajul este ca fiecare poate alege exact tipul de sport dorit.

Poti face plimbare la pas, cu bicicleta sau gimnastica pe covorul de pe podeaua casei tale, insa provocarea cea mai mare este cea de a lua decizia de a te apuca de orice forma de miscare fizica.

E greu sa hotarasti sa faci ceva atunci cand te afli in depresie si mai ales sa te apuci de un sport, insa trebuie sa sti ca, facand miscare, glanda pituitara determina eliberarea de endorfine, ceea ce duce la o stare de bine si deci, intre sport si tratarea unei depresii, exista o stransa legatura.

Comentariii