DISTRIBUIȚI

Tatuajele reprezinta o forma de arta, prin care fiecare persoana isi transmite gandurile sau emotiile. Desi tatuajele nu sunt vazute prea bine, foarte multe femei cu tatuaje au mai multa incredere de sine si se integreaza mai usor in societate.

Multe femei aleg sa isi faca tatuaje in locuri mai putin vizibile sau pe zone foarte expuse, dar acest mic detaliu nu schimba cu nimic felul lor de-a fi. Din contra, potrivit yourtango.com, acestea se integreaza mai usor in societate si isi fac foarte multi prieteni. Sunt deschise, sociabile si sunt mereu increzatoare in fortele proprii.

Femei cu tatuaje – de ce au mai multa incredere de sine

Potrivit studiilor, foarte multe femei cu tatuaje au mai multa incredere de sine, desi acest lucru nu are o explicatie stiintifica foarte bine conturata. Cu toate acestea, aceleasi studii arata si ca rata sinuciderilor este foarte mare in randul femeilor care au tatuaje. Studiile arata ca exista o tendinta generala ca femeile care au foarte multe tatuaje sa dezvolte o forma puternica de depresie. Totul se poate explica prin simplul fapt ca femeile sunt mult mai constiente de corpul lor si, de foarte multe ori, sunt afectate si de informatiile la care au acces. Sunt si cazuri in care foarte multe femei aleg sa isi tatueze o anumita zona a corpului pentru a acoperi cicatricile ramase in urma unei interventii chirurgicale.

Tatuaje din dorinta de a fi mai frumoase

La televizor, in reclame sau in reviste vedem foarte multe femei perfecte, frumoase din cap pana-n picioare. Acest lucru declanseaza dorinta de a fi la fel, de a arata bine. Foarte multe femei aleg sa se tatueze tocmai in speranta ca vor fi mai atragatoare, ca vor reusi sa acopere anumite cicatrici sau semne sau ca, pur si simplu, vor fi mai misterioare in ochii sexului puternic. Acest lucru le confera foarte multa incredere de sine.

Unele femei aleg sa isi faca unele tatuaje si pentru a-si aduce aminte de un fost iubit sau de o persoana pe care au pierdut-o. Specialistii sustin ca aceasta alegere poate fi o buna terapie, dar in acelasi timp poate fi si un pericol pentru sanatatea psihica.

Foarte multe femei cu tatuaje actioneaza precum un mecanism, programat in asa fel incat sa le intipareasca anumite amintiri, sentimente sau credinte. Tatuajele ajuta la cresterea increderii de sine, dar este foarte important ca orice femeie care face aceasta alegere sa inteleaga ce inseamna acel tatuaj pentru ea.

Sursa: www.andreearaicu.ro, foto: Guliver

Comentariii