DISTRIBUIȚI

În urmă cu câțiva ani, rolul femeii era strâns legat de viața de familie, soț, copii, activități casnice, fiind considerată proprietatea privată a părinților și mai târziu a soțului.  Astăzi femeia modernă conduce instituții, companii de top, existâns o egalitate în drepturi, egalitate apărută abia la sfârșitul secolului 19, când dezvoltarea societății a permis femeii să se cultive, în final obținând dreptul la vot, acest succes însemnând începutul unor lupte. Deși sunt multe aspecte pozitive în emanciparea femeii, acestea mai au de luptat cu mentalitatea societății, deoarece în unele culturi femeia este considerată obiectul sexual al bărbatului. Astăzi femeia simte nevoia să se dezvolte personal, mergând la cursuri de specialitate pentru că simte nevoia de a face ceva cu viața ei.  Astăzi femeia are parte de roluri pe care și le alege dar și de roluri pe care nu si le doresc, asumându-și-le ca de la sine înțelese.

Putem spune că femeia tradițională trăia pentru casă și familie, pentru a satisface nevoile familiei, punând dorințele sale pe ultimul loc, sau renunțând la ele. Deși era indispensabilă familiei, era totuși puțin vizibilă, datorită muncii de rutină punând accent pe satisfacerea nevoilor celor din casă și niciodată pe nevoile ei, fiind practic nevoită să se plângă persoanelor apropiate, care de multe ori nu apreciau acest fapt, ci din contra o blamau spunând că ăsta e rolul femeii.

Astăzi femeia are spirit de organizare, merge la cumpărături, bucuria de a găti un meniu variat pentru iubitul sau pentru familia ei. Chibzuința de a nu ajunge la falimentul în cuplu, fac ca bărbații să aprecieze mult femeile. Femeile ca și bărbații au nevoie de puțină independență, ele neavând nevoie de sprijin în rezolvarea problemelor cotidiene.

Femeile din ziua de azi încearcă să arate bine, mergând la saloanele de înfrumusețare, la casele de modă, la prezentări de modă pentru  a fi în pas cu noutățile și a pune în practică ceea ce consideră că ar impresiona plăcut un bărbat cu o minte deschisă, care înțelege lumea mondenă și modernă în care trăim, nesupărându-se atunci când observă că femeile reușesc să se impună, ca niște profesionite veritabile, care merită aceleași poziții sau sau mai bune decât ei.

Comentariii