DISTRIBUIȚI

Femeile au un motiv de bucurie! Începând cu luna martie a acestui an, administraţia centrală a provinciei Anhui, din China, va introduce lunar zile de concediu plătit pentru femeile care sunt în perioada menstruală, potrivit hotnews.ro.

În Anhui, femeile îşi vor putea lua una sau două zile libere în perioada menstruală pe baza unei adeverinţe medicale. De asemena, pentru femeile din provinciile Hubei şi Shanxi acest lucru este deja o normalitate.

Deşi această lege ar trebui sa fie un motiv de bucurie pentru femei, 20% dintre acestea nu sunt dispuse să profite de zilele libere pe motivul că lipsa lor nu ar fi în beneficiul muncii, cauzând întârzieri, conform unui sondaj de opinie efectuat recent.

Concediul în perioada menstruală a fost introdus prima dată în Japonia în anul 1947. E bine de ştiut că 1 din 10 femei se luptă cu crampele menstruale lunar, ceea ce le împiedică să îşi desfăşoare activităţile obişnuite pe o perioadă de circa 3 zile pe lună. În acest mod, acordarea concediului menstrual ar putea stimula productivitatea femeilor la locul de muncă.

Cele mai privilegiate sunt femeile din Taiwan, unde companiile oferă 3 zile libere pe motivul crampelor menstruale.

Ideea a fost propusă în anul 2013 şi în Rusia, însă nu a fost adoptata până în prezent.

Comentariii