DISTRIBUIȚI

De mituri e plina lumea, legate de orice subiect. Insa cum sta treaba cand femeile si sexul sunt aduse in discutie in acelasi context al miturilor, cunoscute sau mai putin cunoscute, aflam, in cele ce urmeaza, de la oamenii de stiinta.
Mituri sau lucruri adevarate?

Se spune ca femeile prefera relatiile monogame de lunga durata, ele fiind programate genetic in acest sens. Totusi, un studiu efectuat pe 2500 de cupluri, din anul 2006, arata ca femeile se plictisesc mult mai repede decat barbatii in cadrul unor relatii monogame, iar alt studiu din 2012, tinde sa confirme acest lucru, dovedind si el ca femeile isi pierd interesul fata de un partener stabil pe termen lung.

Un alt mit al zilelor noastre sustine ca femeile se gandesc la sex mult mai putin decat barbatii. Conform cercetatorului Daniel Bergner, acest lucru nu este adevarat, ci, sustine el, femeile se gandesc la fel de mult la sex ca barbatii, dar din cauza conventiei sociale, acestea s-ar vedea in postura de a se comporta “cu perdea” in acest sens si nu cum le dicteaza genetica, din teama de a nu fi perceputa ca femei de moravuri usoare in societate.

Stim ca de obicei barbatii sunt fiinte vizuale si nu femeile, insa, dupa cum afirma cercetatorii, acesta ar fi un mit, caci femeile ar fi chiar mai puternic stimulate sexual de ceea ce vad spre deosebire de barbati. Aceasta afirmatie se bazeaza pe reactiile avute atat de femei cat si de barbati in timp ce vizionau materiale erotice.

Se stie ca odata cu inaintarea in varsta, femeile nu mai au interes pentru sex, insa oamenii de stiinta tin sa contrazica si acest lucru. Cercetatorii au efectuat studii si in acest sens asupra femeilor cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani si au ajuns la concluzia ca acestea simt nevoia de sex chiar mai mult decat cele cu varsta intre 18-30 de ani.

Si ultimul mit in ceea ce priveste femeile si sexul, din aceasta lista, este cel care afirma ca datorita orgasmului, femeile se indragostesc de partener.
Bineinteles ca oamenii de stiinta sustin ca din moment ce nu exista nimic sa dovedeasca o legatura intre oxitocina eliberata in creier dupa momentul orgasmului si indragosteala, nici acest mit nu poate fi considerat ca un fapt adevarat.

Comentariii