DISTRIBUIȚI

Gelozia este un simtamant foarte real si care nu poate fi inlaturat, un simtamant de durere, de nefericire, un simtamant ireductibil, elementar, ca si dragostea insasi. Reprezinta totodata durerea pricinuita unei persoane de intelegerea faptului ca nu este iubita in aceeasi masura de omul pe care il iubeste intru totul, cu adevarat.

Putem considera gelozia un viciu al increderii nemarginite, virtutea unei inimi si a unui suflet foarte sensibil. Iubim, deci suntem si gelosi, caci prin asta aratam faptul ca ne pasa de persoana de langa noi, desi gelozia extrema nu face bine nici unei persoane sau relatii. Totul in viata are o limita, iar noi trebuie sa ne cunoastem propriile limite, sa nu dam in penibil sau sa ne facem rau.

Datorita geloziei exagerate te poti injosi sau si mai rau poti fi ridicol in fata celorlalti.

In general, barbatii sunt mai gelosi decat sunt femeile, acestea inclinand spre gelozia nevrotica.

Gelozia este un semn de saracie, o saracie insa care nu starneste mila nimanui. Este o boala de care singur te poti vindeca.

Este adevarat ca gelozia este umbra iubirii, dar totul trebuie controlat, sa incercam sa nu avem o imaginatie prea bogata atunci cand nu este cazul.

Comentariii