DISTRIBUIȚI

Sa faci ca relatia ta sa reziste in timp nu este un lucru tocmai usor. Cu totii facem greseli intr-o relatie, insa sunt cateva care pot avea consecinte neplacute. Iata trei dintre cele mai mari greseli pe care le poti face intr-o relatie care pot zdruncina linistea si celor mai solide cupluri.

Sa crezi ca aveti aceleasi planuri

Cand te indragostesti, este foarte usor sa presupui ca partenerul tau vrea tot ceea ce vrei si tu – un catel, doi copii, o casa la tara- insa acestea sunt presupuneri periculoase. Tot ce are destula greutate si semnificatie incat sa va afecteze pe amandoi trebuie discutat, mai devreme sau mai tarziu. Daca va mutati impreuna si imediat incepi sa cauti un catel – iar el uraste cainii – acest lucru va fi perceput ca un soc. Mai bine discutati inainte despre acest aspect, va poate scapa de multe frustrari. Acelasi lucru este valabil si in cazul copiilor. Trebuie sa stii parerea lui despre acest subiect, inainte de a-ti face atatea planuri. Asadar, discuta, discuta, discuta.

Sa nu va certati niciodata

Poate parea ciudat, insa micile certuri fac parte din orice relatie normala. Daca tu si partenerul tau nu va certati niciodata, inseamna ca tineti frustrarile in voi si nu sunteti sinceri unul cu celalalt. Nu spunem ca trebuie sa te certi pentru orice nimic, dar, daca apare o problema, trebuie dezbatuta, nu sa o ignori si sa speri ca tensiunea va disparea de la sine. Discutiile in contradictoriu sunt, uneori, sanatoase pentru relatie si conduc, de regula, la un compromis.

Sa nu va oferiti suport unul altuia

Poate ca nu te intereseaza hobby-urile iubitului tau, insa pentru bunul mers al relatiei, trebuie sa il asiguri de sustinerea ta. Daca joaca fotbal in weekend, mergi cel putin la un meci, o data pe luna. Daca ii place sa construiasca machete cu avioane, spune-i ce frumos arata. Daca participa la o cursa, fii la linia de sosire si felicita-l. Acelasi lucru este valabil si pentru partenerul tau. Daca ai nevoie de sprijinul lui, spune-i. Este posibil ca el sa nu-si dea seama ca ai vrea sa te insoteasca la petrecerea de la firma sau ca ai vrea sa sarbatoriti impreuna promovarea ta – asa ca spune-i. Punem pariu ca va fi incantat sa fie acolo pentru tine. Oferindu-va suport unul altuia, va veti consolida relatia.

Comentariii